Foto: LETA

Saeima ārkārtas sesijas sēdē trešdien lems par šī gada budžeta grozījumu un pavadošo likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās, informēja Saeimas Preses dienests.

Tāpat Saeima lems par turpmāko rīcību ar grozījumiem likumā "Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu", kas Saeimai atkārtoti nodoti otrreizējai caurlūkošanai.

Ārkārtas sesijas sēdes darba kārtībā pavisam iekļauts 21 jautājums. Saeima vērtēs, vai nodot izskatīšanai komisijās virkni Ministru kabineta izstrādātu likumprojektu, tostarp par grozījumiem Reklāmas likumā, Negodīgas komercprakses aizlieguma likumā un Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Šī likumu pakete paredzētu nepieciešamību iespējamos negodīgas komercprakses pārkāpumu gadījumus un pārkāpumus reklāmas jomā izskatīt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā saskaņā ar speciālo regulējumu.

Šā gada valsts budžeta grozījumos prioritāriem pasākumiem valdība piedāvā sadalīt 70 miljonus latu.

Visvairāk papildu naudas tiks novirzīts Satiksmes ministrijai (SM) un Veselības ministrijai (VM) - attiecīgi 20,6 miljoni latu un 19,5 miljoni latu. SM lielāko daļu no papildu naudas plāno atvēlēt autoceļu uzturēšanai un sakārtošanai, bet lielākā summa no VM atvēlētā papildu finansējuma paredzēta speciālistu konsultāciju un dienas stacionāru pakalpojumu apmaksai.

Kultūras ministrijai (KM) atvēlēti papildu 5,1 miljons latu, kas tiks tērēti, piemēram, pedagogu atlīdzībām kultūras iestādēs, Latvijas Nacionālās operaiiekārtu iegādei un saimnieciskās darbības stabilizēšanai, Latvijas Nacionālās bibliotēkas vienreizējiem tēriņiem un citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!