Foto: LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju jaunajā parlamenta sasaukumā vadīs deputāts Kārlis Šadurskis (V).

Savukārt par komisijas priekšsēdētāja biedru ievēlēts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), bet par Budžeta komisijas sekretāru kļūs Jānis Trupovnieks (ZZS).

Budžeta komisijā darbosies Mārtiņš Bondars (LRA), Inguna Sudraba (NSL), Šadurskis, Ints Dālderis (V), Vjačeslavs Dombrovskis (V), Parādnieks, Aleksandrs Kiršteins (VL-TB/LNNK), Igors Pimenovs (S), Ivans Ribakovs (S), Trupovnieks un Edgars Putra (ZZS).

Šadurski priekšsēdētāja amatam izvirzīja Dālderis, un par šo kandidatūru nobalsoja septiņi deputāti, Sudraba bija pret, bet Bondars atturējās. Parādnieku komisijas vadītāja vietnieka amatam izvirzīja Šadurskis, un Parādnieks tika ievēlēts vienbalsīgi, pašam balsojumā nepiedaloties.

Tikmēr uz komisijas sekretāra amatu pretendēja Pimenovs un Trupovnieks, kurus attiecīgi izvirzīja Ribakovs un Putra. Pimenova kandidatūru atbalstīja divi deputāti, bet Trupovnieka - septiņi parlamentārieši.

Pirmā komisijas sēde notiks trešdien, 12.novembrī.

Šadurskis žurnālistiem uzsvēra, ka komisijas pirmais un galvenais darbs būs nākamā gada budžeta pieņemšana. Grafiks būs saspringts, piebilda komisijas vadītājs, skaidrojot, ka šis darbs būs jāpabeidz līdz Ziemassvētkiem.

Ņemot vērā, ka pieteikumu par papildu līdzekļu piešķiršanu ir vairāk nekā iespēju, sagaidāms smagas diskusijas, tomēr būtiskas prioritātes budžetā būs aizsardzība, veselības aprūpe un izglītība, akcentēja Šadurskis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!