Foto: Saeimas administrācija

Saeimas Prezidijs pirmdien apstiprināja parlamenta budžeta pieprasījumu 2017. gadam, paredzot 4,17 miljonu eiro samazinājumu, salīdzinot ar 2016.gadu, pavēstīja Saeimas Preses dienestā.

Budžeta samazinājums saistīts ar to, ka nākamgad vairs nav nepieciešami kapitālieguldījumi Saeimas jaunajā ēkā Jēkaba ielā 6/8 – tās remonta un iekārtošanas darbi tiks pabeigti šogad. Tāpat plānots ietaupīt, pārskatot izdevumus precēm un pakalpojumiem.

Parlamentā norādīja, ka 2017. gadā plānots uzsākt darbu pie balsošanas sistēmas modernizācijas Sēžu zālē – sistēma kalpojusi gandrīz 20 gadus. Tāpat paredzēts turpināt drošības sistēmu pilnveidošanu, tostarp piekļuves kontroles sistēmas uzstādīšanu, kā arī iekšējā un ārējā perimetra aizsardzības sistēmas uzlabošanu.

Plānots īstenot arī virkni pasākumu, gatavojoties valsts simtgadei. Finansējums paredzēts arī Latvijas Centrālās padomes memoranda izpētei veltītas konferences organizēšanai un Latgales apvienošanās kongresa 100. gadadienai veltītai konferencei.

Savukārt uz parlamenta jauno analītisko dienestu nākamgad plānots pārcelt trīs Saeimas Eiropas lietu komisijas konsultantu štata vietas, kuras tika izveidotas Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē parlamentārās dimensijas nodrošināšanai.

Kopējais Saeimas budžeta pieprasījums 2017. gadam veido 20,41 miljonu eiro. 2016. gadā tas bija 24,58 miljoni eiro.

Saeimas budžeta pieprasījums tiks iesniegts Finanšu ministrijā iekļaušanai valsts budžeta 2017. gadam likuma projektā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!