Foto: LETA

Saeimas frakcijas "Saskaņa" deputāti ir sagatavojuši un iesnieguši izskatīšanai Saeimā likumprojektu par pazeminātas pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes piemērošanu dzīvojamo māju īpašuma apsaimniekošanas pakalpojumiem, portālu "Delfi" informēja deputāts Andrejs Elksniņš.

Lēmums, ka no 1. jūlija par māju apsaimniekošanas pakalpojumiem tiks piemērota 21% PVN likme, tika pieņemts pērnā gada novembrī, kopā ar valsts budžetu, kā rezultātā pieaug iedzīvotāju rēķini par šiem pakalpojumiem. Jau tad "Saskaņas" deputāti bija pret 21% PVN likmes piemērošanu un piedāvāja noteikt pazeminātu likmi 5% apmērā, tai skaitā arī par apkuri, uzsvēra Elksniņš. Tomēr koalīcijas deputāti piedāvājumu noraidīja.

"Apstākļos, kad valsts iedzīvotāji turpina skaitīt katru centu, rēķinu palielināšana par dzīvokļiem pat par 5 eiro, ir jūtama. Mūsu piedāvājums iepriekš netika atbalstīts, taču tas nenozīmē, ka būtu jāpadodas. Lai ieviestu 5% PVN likmi apsaimniekošanas pakalpojumiem, nepieciešams pašos pamatos mainīt normatīvo bāzi. Tomēr pazemināt likmi vismaz līdz 12% - ir reāli. Jautājums ir tikai viens – vai valdošās partijas vēlēsies atbalstīt mūsu piedāvājumu," skaidroja Elksniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!