Foto: LETA
Šogad valsts budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" vēl pieejami 8,9 miljoni eiro, informēja Finanšu ministrijā (FM).

Kopumā šajā programmā šogad bija pieejami 32 716 962 eiro. Taču, ņemot vērā Ministru kabineta lēmumus un jau pārdalīto finansējumu, kā arī visus saskaņošanai iesniegtos projektus, atlikums programmā ir 8 911 800 eiro.

Šogad no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirts finansējums dažādām vajadzībām, tostarp 3,1 miljons eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar nekustamā īpašuma "Bundulīši", Muceniekos, Ropažu novadā, un patvēruma meklētāju izmitināšanas centra "Mucenieki" ēku un katlu mājas pārbūvi.

No programmas arī piešķirts viens miljons eiro iemaksai "Bēgļu atbalsta mehānismā Turcijai" 2016. gadā, 900 000 eiro piešķirti, lai nodrošinātu 2016. gadā paredzētos pasākumus Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas sadarbības ietvaros, savukārt 400 000 eiro piešķirti, lai nodrošinātu ķīmisko ekspertīžu veikšanai nepieciešamā hromatogrāfa ar masspektrometru, dokumentu pārbaudei paredzētās spektrālās analīzes sistēmas un datu šifrēšanas (kriptēšanas) iekārtas iegādi.

Aptuveni 300 000 eiro piešķirti pārskaitīšanai VSIA "Rīgas cirks" vienreizēju izdevumu segšanai 2016. gadā, tostarp saistību segšanai par neīstenoto cirka programmu "Tropu fantāzija", ēkas Rīgā, Merķeļa ielā 4, fasādes sienas nostiprināšanai un padziļinātai ēkas tehniskajai apsekošanai.

300 000 eiro piešķirti, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar pievienotās vērtības nodokļa samaksu par precēm un pakalpojumiem saistībā ar Valsts robežsardzes dalību Eiropas Aģentūras operatīvās sadarbības vadībai pie Eiropas Savienības dalībvalstu ārējām robežām organizētajās starptautiskajās operācijās.

FM informēja, ka ik gadu valdība programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" paredz līdzekļus aptuveni 40 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!