Foto: EPA/Scanpix/LETA

Šonedēļ valdība varētu lemt par ekonomikas stimulēšanai paredzēto 200 miljonu eiro sadali infrastruktūras projektiem, pirmdien, 8. martā, pēc Sadarbības sanāksmes sēdes paziņoja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš teica, ka šodien koalīcijas pārstāvji apsprieda divus būtiskākos jautājumus - 200 miljonu eiro sadali infrastruktūras objektiem un Saeimā skatītos grozījumus Augstskolu likumā.

Kariņš ziņoja, ka infrastruktūras projekti nepieciešami ekonomikas stimulēšanai un nodarbinātības veicināšanai, un darbs pie tiem turpinās starp ministrijām.

Premjers izteica cerību, ka šo lēmumu izskatīšana un pieņemšana varētu notikt ceturtdien, 11. martā.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) minēja, ka viņa pārstāvētās partijas ministrijām paredzētas investīcijas 55 miljonu eiro apmērā ceļiem reģionos, saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu, kā arī līdzekļi reformas īstenošanai tiesu ekspertīzes jomā, un projektiem, kas paredzēti profesionālajām skolām un inovācijas centriem. Tāpat ar šo līdzekļu palīdzību esot ieplānotas divu sporta haļļu izbūve Alūksnē un Rīgā.

Jau ziņots, ka februārī koalīcija vienojās no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" papildus novirzīt 500 miljonus eiro, kurus plānots piešķirt ģimeņu pabalstam, citu sociālo grupu pabalstiem un infrastruktūras attīstībai.

Kā toreiz pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes žurnālistiem sacīja premjers, no minētās summas - 200 miljoni eiro ir paredzēti ģimenēm, kuru aprūpē ir bērni, vēl 100 miljonus eiro plānots atvēlēt citām sabiedrības grupām, kurām šāds atbalsts būtu nepieciešams, un vēl 200 miljoni eiro būtu paredzēti infrastruktūras attīstībai.

Iepriekš vēstīts, ka projekti tiks atlasīti, Finanšu ministrijai sadarbojoties ar nozaru ministrijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!