Foto: LETA

Opozīcijas partiju deputātu kritika debatēs par nākamā gada valsts budžeta likumprojektu bija arī konstruktīva, tostarp par īso laiku, kas Saeimai atvēlēts budžeta pieņemšanai, žurnālistiem ceturtdien pēc Saeimas balsojuma par konceptuālu atbalstu budžetam teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Viņa skaidroja, ka šis ir vēlēšanu gads, tāpēc budžeta skatīšanai Saeimā atliek krietni mazāk laika. Turklāt Latvija nākamā gada pirmajā pusē ir prezidējošā valsts Eiropas Savienības (ES) Padomē un jau 8.janvārī Latvijā viesosies augsta līmeņa ES amatpersonas, tāpēc budžetam jābūt pieņemtam, teica Straujuma.

Premjere minēja, ka pamatota kritika no opozīcijas deputātiem nāca arī saistībā ar nepietiekamo finansējumu skolotāju algām, taču, kamēr par atalgojuma aprēķina metodiku pedagogiem nav pilnīgas skaidrības, papildu līdzekļus uzreiz valdība atvēlēt nevar.

"Kopumā esmu apmierināta, ka budžets pirmajā lasījumā Saeimā ir pieņemts. (..) Kritika [par nākamā gada valsts budžetu] no opozīcijas bija gan konstruktīva, gan arī, ja tā var teikt, "opozīcijas kritika"," sacīja Straujuma.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā atbalstīja nākamā gada valsts budžeta likumprojektu un vidēja termiņa budžeta ietvaru 2015.-2017.gadam.

Par nākamā gada budžetu balsoja 59 deputāti, pret bija 30 tautas kalpu. Par budžetu balsoja visi koalīcijas deputāti, savukārt pret bija opozīcijas partijas deputāti - no "Saskaņas", Latvijas Reģionu apvienības un "No sirds Latvijai".

Saeimā par budžetu galīgajā lasījumā iecerēts lemt nākamtrešdien, 17.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!