Foto: LETA
Strīdā ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) saistībā ar aģentūras lēmumu par finanšu korekciju 5,3 miljonu eiro apmērā katlumājas izbūves projektam pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" vērsusies Finanšu ministrijā (FM), otrdien žurnālistiem sacīja pilsētas pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste.

Viņa stāstīja, ka būvdarbi objektā jau ir pabeigti un pašlaik tiek ievestas šķeldas kravas. Pazeminoties gaisa temperatūrai un sākoties apkures sezonai, būs iespējams notestēt jauno katlumāju, atzina izpilddirektore.

Pēc viņas paustā, "Daugavpils siltumtīkli" ir vērsušies FM ar lūgumu caurskatīt CFLA pieņemto lēmumu, ar kuru uzņēmumam piemērota finanšu korekcija. Uzņēmums sagaidīs FM skaidrojumu un lēmumu, un tad arī lems par turpmāko rīcību.

Jau ziņots, ka CFLA nosūtīja "Daugavpils siltumtīkliem" vēstuli, kurā norādīja uz neatbilstoši veiktiem izdevumiem, būvējot 17,5 miljonu eiro vērto katlumāju, un paziņojumu par projekta līguma izbeigšanu, apstiprināja CFLA Komunikācijas un klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Daiga Reihmane.

Neveicot darbības, lai novērstu pārkāpumus iepirkuma procedūrā, uzņēmums faktiski izslēdz iespēju projektu "Siltumcentrāles Nr. 3 siltumavota pārbūve un iekārtu uz atjaunojamiem energoresursiem uzstādīšana" finansēt no Eiropas Savenības (ES) fondiem, uzsvēra CFLA, norādot, ka ES fondu projektos pret krāpšanu un korupciju ir nulles tolerance, un, ja iepirkumā tiek konstatēts interešu konflikts, tiek piemērota finanšu korekcija - šādi izdevumi no ES fondiem netiek atlīdzināti.

Par projektā konstatēto neatbilstību - iepirkuma procedūras pārkāpumiem - būvdarbu līgumam ir piemērojama finanšu korekcija 100% apmērā. Proti, projekta izdevumi nevar tikt segti no ES fondu līdzekļiem.

Ņemot vērā, ka projekta ieviešanas laikā finansējuma saņēmējs nav ievērojis aģentūras norādījumus un pieļāvis, ka projekta īstenošanā ir iestājušies apstākļi, kas būtiski negatīvi ietekmē specifiskā atbalsta īstenošanu, CFLA no savas puses paziņojusi "Daugavpils siltumtīkliem" par līguma par projekta īstenošanu izbeigšanu.

"Daugavpils siltumtīkli" apstrīdēja CFLA lēmumu par 5,3 miljonu eiro atņemšanu katlumājas izbūves projektam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!