Saeimas deputāti trešdien pulcējās uz ārkārtas sēdi, lai galīgajā lasījumā lemtu par 2019. gada valsts budžeta projektu. Portālā "Delfi" varēja sekot līdzi Saeimas sēdei video un teksta tiešraidē.

Kā iepriekš portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienests, vispārējās valdības budžeta deficīts 2019. gadā plānots 0,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP), bet IKP pieaugums prognozēts 3% apmērā.

2019. gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 9,2 miljardu, bet izdevumi 9,4 miljardu eiro apmērā. Pamatbudžetā plānotie ieņēmumi veido 6,4 miljardus, bet izdevumi 6,8 miljardus eiro. Savukārt speciālajā budžetā ieņēmumi plānoti trīs miljardu eiro, bet izdevumi 2,8 miljardu eiro apmērā.

Līdz šim opozīcijas deputātu ierosinājumi budžetam netika atbalstīti. Saeimas Budžeta komisija 2019. gada valsts budžeta projekta un to pavadošo likumprojektu otrajam lasījumam kopumā saņēma gandrīz 150 priekšlikumus.

Valsts budžeta likumprojektam tika iesniegti gandrīz 60 priekšlikumi. Savukārt 14 likumprojektiem, kas saistīti ar valsts budžetu, iesniegti tuvu 90 priekšlikumiem.

Koalīcijas politiķi jau iepriekš pauda, ka šis ir tehniskais budžets, un priekšlikumi, kas prasa papildu izdevumus, atbalstu negūs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!