Foto: Shutterstock
Tuvākā mēneša laikā "Trasta komercbanka" informēs par jaunu bankas investoru, portālam "Delfi" pavēstīja bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Elīna Bikuļča.

Paredzēts, ka šā gada 10. martā noslēgsies 15. akciju emisija, kuras rezultātā bankas pamata kapitāls palielināsies par 15 miljoniem eiro.

Bikuļča apliecināja, ka banka padziļināti strādā, lai novērstu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) konstatētos trūkumus savā darbā, izpilda visas FKTK prasības un darbojas atbilstoši Latvijas likumdošanai.

"Banka ir maksātspējīgs uzņēmums, kas turpina klientu apkalpošanu FKTK noteikto ierobežojumu apmērā - līdz 100 tūkstošiem eiro," viņa skaidro.

Sekojot FKTK rekomendācijām un prasībām, banka jau ir mainījusi savu iekšējo struktūru, padziļinājusi kontroles un AML mehānismus, kā arī pilnveidojusi komandu un apstiprinājusi jaunu biznesa modeli. "Neskatoties uz to, ka pārmaiņu process nav ātrs, "Trasta komercbanka" darīs visu, lai stabilizētu savu darbību," uzsvēra bankas pārstāve.

"Banka darbojas finanšu tirgū jau vairāk kā 25 gadus, ir veiksmīgi pārdzīvojusi vairākas finanšu krīzes un ir pārliecināta, ka spēs atjaunot savu darbību kā veiksmīgs uzņēmums," viņa piebilda.

Papildu informāciju banka sola sniegt vēlāk.

Jau vēstīts, ka FKTK padome piektdien nolēmusi noteikt AS "Trasta komercbanka" darbības ierobežojumus, aizliedzot veikt debeta operācijas jebkurā valūtā, tostarp ar internetbanku, bankomātiem un skaidrā naudā klientiem par summu, kas pārsniedz 100 000 eiro vienam noguldītājam.

Decembrī Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki aizdomās par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu aizturēja divus "Trasta komercbankas" darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!