Foto: F64

Nodokļi šīs valdības, kura strādās līdz rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, laikā netiks paaugstināti, otrdien, 3.junija, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja premjere Laimdota Straujuma (V). Tikmēr Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers runas par iespējamo nodokļu celšanu nodēvēja par "pavasara reiboni".

Straujuma vairākas reizes uzsvēra, ka šīs valdības laikā nodokļi netiks celti, bet viņa arī atzina, ka pašreizējā nodokļu politika nav ilgtspējīga un pēc gada vai diviem gadiem būs par to jādomā. "Diskusija ir laba lieta, jo jādomā, ka notiks pēc gada vai diviem," sacīja premjere.

Premjere arī apliecināja, ka nav plāna uzriez pēc Saeimas vēlēšanām kaut ko mainīt nodokļu sistēmā. Viņa uzsvēra, ka pirms nodokļu celšanas ir svarīgi, lai uzņēmēji par to uzzinātu ne mazāk kā gadu iepriekš.

Tikmēr Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers raidījumā "Rīta panorāma" kritizēja valdību par kūtrumu darbaspēka nodokļu mazināšanā. Viņš sacīja - saglabājot augstus nodokļus darbaspēkam un ceļot vēl arī citus nodokļus, Latvija nevarēs sasniegt ekonomiskas izrāvienu.

Pēdējā laikā Latvijā atsāktās diskusija par iespējamo nodokļu celšanu Krīgers nodēvēja par "pavasara reiboni". "Jāsaka, ka šī diskusija ir visai dīvaina. Varbūt tas ir tāds pavasara reibonis, kas uznācis amatpersonām," sacīja Krīgers. Premjere gan bilda, ka diskusijas par nodokļu celšanu vairāk notiek medijos, nevis valdībā.

"Delfi" jau vēstīja, ka finanšu ministrs Andris Vilks (V) 22.maijā nāca klajā ar aicinājumu sākt diskusiju par iespējām celt nodokļus, norādot, ka nodokļu slogs pret iekšzemes kopproduktu sarūk, kamēr pieprasījums pēc papildu līdzekļu piešķīrumiem arvien pieaug.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība jau iesaistījušās neklātienes diskusijā, paziņojot, ka nodokļu celšanu neatbalsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!