Foto: PantherMedia/Scanpix
Par "valdes locekļu nodokli" dēvēto sociālo iemaksu par uzņēmuma valdes locekļiem būs jāmaksā, ja uzņēmuma apgrozījums iepriekšējā gadā sasniedza 11 000 eiro, trešdien nolēma Saeima.

Galīgajā lasījumā skatot likuma "Par valsts sociālo apdrošināšanu" grozījumus, Saeima trešdien nolēma atbalstīt valdības priekšlikumu nedaudz paaugstināt slieksni, no kura par valdes locekļiem būs jāmaksā sociālās iemaksas.

Sākotnēji likums paredzēja, ka sociālās iemaksas no minimālās algas ir jāmaksā tiem bez atlīdzības strādājošajiem uzņēmumu valdes locekļiem, kuri strādā uzņēmumos, kur nav neviena algota darbinieka vai darbinieki saņem mazāk par minimālo algu, bet kuru apgrozījums pirmstaksācijas gada sasniedz vismaz 7000 eiro gadā, bet tagad šis slieksnis paaugstināts līdz 11 000 eiro.

Tagad likumā noteikts, ka sociālās iemaksas būs jāveic tādu uzņēmumu valdes locekļiem, kuru apgrozījums pārsniedz minimālās mēnešalgas apmēru, kas reizināts ar koeficientu 3,3 un vēl ar divpadsmit mēnešiem. Tādējādi apgrozījuma "slieksnis" paaugstināts līdz 11 000 eiro gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!