Foto: LETA

Valdība šodien vienojās par 2015.gada budžeta izdevuma daļas pieaugumu 133,1 miljona eiro apmērā, šodien žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

Reirs norādīja, ka būtiskākā jauno izdevumu daļa tiks novirzīta veselības aprūpei. Šodien valdība vienojās nozarei papildus piešķirt 30,1 miljonu eiro. Savukārt izglītībai 2015.gada budžeta bāze, salīdzinot ar 2014.gadu, kopumā pieaugs par 20 miljoniem eiro, tajā skaitā pedagogu algām no 2015.gada 1.septembra atvēlēti trīs miljoni eiro.

Reirs stāstīja, ka pilnībā tikšot apmierinātas lauksaimniecības nozares prasības par tiešmaksājumiem, papildus nākamajam gadam piešķirot vairāk nekā 33 miljonus eiro. Līdz ar to lauksaimnieki nākamgad saņemšot prasītos 50 miljonus eiro.

Savukārt pārvadājumiem, autoceļu sakārtošanai un citām transporta jomas vajadzībām papildus piešķirts 12,1 miljons eiro.

Neatkarīgajām iestādēm, piemēram, Satversmes tiesai, Latvijas Radio un citām kopā papildus piešķirti 2,3 miljoni eiro.

Reirs informēja, ka valdība jau šo piektdien varētu pieņemt savu gala lēmumu par 2015.gada budžeta ieņēmumiem un izdevumiem. Pēc viņa teiktā, patlaban valdība neatpaliek no 2015.gada budžeta pieņemšanas grafika. "Ja valdība šādi turpinās darbu, nākamā gada budžets tiks pieņemts un stāsies spēkā līdz 1.janvārim," uzsvēra finanšu ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!