Foto: LETA

Igaunijas robežpilsētā Valgā deklarējušies 1152 Latvijas valsts piederīgie, kuri faktiski dzīvo Valkā, izmantojot visa veida infrastruktūru, portālu "Delfi" informēja Valkas novada domes pārstāve Aksana Markoviča.

Kā skaidro domē, Valkas novada domes priekšsēdētājs un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) valdes loceklis Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) pārrunājis ar Finanšu ministriju nākamā gada valsts budžetu.

Šajās sarunās no LPS puses tika aktualizēta problēma par Latvijas valsts piederīgajiem, kuri deklarējušies Valgā, bet reāli dzīvo Valkā un izmanto visa veida infrastruktūru.

Tādi pašlaik ir 1152 un viņi netiek iekļauti budžeta aprēķinā, kas rada gandrīz 100 tūkstošus lielus zaudējumus Valkas pašvaldības budžetā.

Šo problēmu Valkas novada dome centās risināt pirms gada, taču nesekmīgi. Iepriekš raidījums "LNT ziņu TOP 10" vēstīja, ka gadījumos, kad iedzīvotāji strādā vai ir deklarējušies Igaunijā, latviešiem piešķir sociālās apdrošināšanas numuru, kas pēc tam dod iespēju saņemt virkni naudas pabalstu, atvieglojumus un ļauj bez problēmām lētāk ārstēties Valgas slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!