Foto: F64

Valsts ieņēmumu dienests (VID) šā gada deviņos mēnešos ieņēmumu plānu ir pārpildījis par 8%, iekasējot teju 3,4 miljardus latu, trešdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja VID ģenerāldirektore Nellija Jezdakova.

Viņa pastāstīja, ka virs prognozētā izdevies iekasēt iedzīvotāju ienākuma nodokļa, uzņēmumu ienākuma nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa maksājumus, kamēr akcīzes nodokļa ieņēmumi bijuši apmēram 97% no prognozētā. Tomēr, salīdzinot ar pagājušā gada deviņiem mēnešiem, arī akcīzes nodoklis iekasēts par 4,6% vairāk.

"Runājot par nodokļu izpildi - ieņēmumu daļa ir izpildīta un plāns ir pārpildīts. Iekasēti apmēram 3,4 miljardi latu, kas ir plāna izpilde, kas lielāka par 108% un virs plāna ir iekasēti 256 miljoni latu," teica Jezdakova.

Salīdzinot ar 2011.gada deviņiem mēnešiem, kopējais ieņēmumu pieaugums ir par 12,8%, un ieņēmumi ir lielāki par 387 miljoniem latu, pavēstīja VID vadītāja.

Līdz ar nodokļu ieņēmumu prognozes izpildi un pat pārsniegšanu varēs paaugstināt arī 2013.gada budžeta izdevumu daļu, viņa sacīja. Savukārt uz jautājumu par nodokļu ieņēmumu prognozēm nākamajam gadam Jezdakova bija piesardzīga, sakot, ka pieauguma tempi saglabāsies, taču nebūšot tik strauji kā šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!