Foto: DELFI

Valsts ieņēmumu dienests (VID) šā gada pirmajā pusgadā izsniedzis kopumā 535 licences akcīzes preču tirdzniecībai, kas ir par 16 licencēm jeb 2,9% mazāk nekā 2014.gada attiecīgajā laika periodā, liecina dienesta apkopotā statistika.

Tostarp 354 licences izsniegtas alkohola mazumtirdzniecībai, kas ir par 6,6% mazāk nekā 2014.gada pirmajā pusgadā, alus mazumtirdzniecībai izsniegtas 13 licences, kas ir tikpat, cik pērn, savukārt tabakas izstrādājumu mazumtirdzniecībai šā gada pirmajā pusgadā izsniegtas 139 licences, kas ir par 9,4% vairāk.

Tāpat šā gada pirmajā pusgadā izsniegtas trīs licences degvielas mazumtirdzniecībai, kas ir par 25% mazāk, 21 licence alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecībai, kas ir kritums par 4,5%, bet izsniegto licenču skaits tabakas izstrādājumu vairumtirdzniecībai šā gada pirmajā pusgadā pieaudzis 2,5 reizes - līdz piecām licencēm.

Savukārt degvielas vairumtirdzniecībai šā gada pirmajā pusgadā nav izsniegta neviena licence.

Šogad pirmajā pusgadā izsniegtas arī 27 licences apstiprināta akcīzes preču noliktavas turētāja darbībai, viena licence - reģistrēta saņēmēja darbībai, bet piecas licences - reģistrēta nosūtītāja darbībai.

Vienlaikus 27 licences šā gada pirmajā pusgadā ir apturētas, kas ir 2,2 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, bet anulētas - 608 licences, kas ir par 25,4% mazāk.

2014.gada pirmajā pusgadā VID izsniedza 551 licenci akcīzes preču tirdzniecībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!