Foto: DELFI

Attaisnoto izdevumu atmaksa iedzīvotājiem ir aizkavējusies, jo šī gada pirmajos ienākuma deklarācijas iesniegšanas mēnešos brīvprātīgi iesniegto deklarāciju skaits ir pieaudzis par 24%, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

VID skaidro, ka "deklarācijas, kuras aizpildītas korekti, un, kurām atmaksas termiņš jau ir iestājies vai drīzumā iestāsies, tiks izskatītas un pārmaksātais iedzīvotāju ienākuma nodoklis tiks pārskaitīts līdz šī gada augusta vidum".

2015.gadā, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, martā un aprīlī iesniegto deklarāciju skaits ir pieaudzis par 24 %. Līdz ar to kopumā būtiski pieaudzis dokumentu apjoms, kurš jāpārbauda, lai iedzīvotājiem atmaksātu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Lai apstrādātu pieaugušo datu plūsmu, VID ir piesaistījis papildus darbiniekus no citām struktūrvienībām.

Dienests vērš uzmanību, ka iesniegto deklarāciju veidi atšķiras un laiks, kas tiek patērēts katras deklarācijas apstrādei ir dažāds.

Vēstīts, lai likums nosaka, ka VID trīs mēnešu laikā no ienākumu deklarācijas iesniegšanas dienas jāatmaksā deklarācijas iesniedzējam summas, kas pārmaksātas par attaisnotajiem izdevumiem – izglītību, medicīnu un citiem, vairāki iedzīvotāji TV3 sūdzējušies, ka tas tā nenotiek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!