Foto: DELFI

Valsts ieņēmuma dienests (VID) sola atbalstīt Krievijas pārtikas sankciju skartos Latvijas uzņēmumus un ir iesaistījies darbā pie steidzamām likumdošanas izmaiņām, lai ļautu vieglāk pārvarēt neplānotās ekonomiskās grūtības, portāls "Delfi" uzzināja VID.

VID arī aicina uzņēmējus, kas pieredz pārejošas grūtības nodokļu nomaksā vai apgrozījuma kritumu, jau laikus vērsties VID un izmantot iespēju pagarināt nodokļu nomaksas termiņus.

Sniedzot atbalstu Krievijas sankciju dēļ cietušajiem nodokļu maksātājiem, VID nodrošinās izveidojušos PVN un UIN pārmaksu izvērtēšanu un atmaksu, paātrināti izskatīs iesniegumus par nodokļu samaksas termiņa pagarinājuma piešķiršanu, kā arī iesniegumus par UIN avansa apmēra koriģēšanu.

Tāpat arī paātrināti skatīs iesniegumus par labprātīga parāda nomaksu. Tāpat VID sola veikt citus nepieciešamos atbalsta pasākumus normatīvo aktu ietvaros.

Kā ziņots, Krievijas valdība publicējusi sarakstu ar pārtikas precēm, kuru ievešana no Eiropas Savienības, ASV, Japānas, Kanādas, Norvēģijas tiks aizliegta uz gadu. Sarakstā iekļauti piena un zivju produkti, kas veido nozīmīgu daļu no Latvijas eksporta uz Krieviju.

Tirdzniecības embargo noteikts cūkgaļai, riekstiem, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, visa veida piena produktiem.

Tāpat Maskava ceturtdien pieņēmusi lēmumu aizliegt Ukrainas lidsabiedrībām šķērsot Krievijas gaisa telpu, ceturtdien publiskā paziņojumā norādīja Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!