Vērtējot darba slodzi un pienākumus, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora atalgojumam jābūt tādam pašam kā Igaunijā - 5800 eiro, intervijā LTV sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Šobrīd VID ģenerāldirektoram atalgojums ir 3417 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Viņa arī piebilda, ka VID ģenerāldirektora atalgojums ir jāceļ, to pietuvinot atalgojumam, kādu saņems valsts kapitālsabiedrību vadītāji.

"Uzrunāto vārdus nenosaukšu, bet es lūkojos augstākās ierēdniecības virzienā, jo tur ir cilvēki ar pieredzi," sacīja ministre.

Sarunas laikā viņa atzina, ka Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Inga Koļegova būtu piemērota VID ģenerāldirektora amatam. VDD vadītāja patlaban vērtējot viņai jau izteikto piedāvājumu.

Finanšu ministre arī norādīja, ka ir grūti pierunāt cilvēkus kandidēt uz sarežģīto amata pozīciju. "Iemesli, kāpēc cilvēki nepiekrīt vadīt VID, vairākos gadījumos bija ģimenes negatīvā attieksme," viņa sacīja.

Kā ziņots, izsludinātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu ir beidzies bez rezultāta. Meklējot iemeslus, kāpēc nav izdevies atrast piemērotu VID vadītāju, Ministru prezidentsMāris Kučinskis (ZZS), kā arī Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš minēja, ka pašreizējais VID ģenerāldirektora atalgojums nav īpaši motivējošs, tāpēc varētu apsvērt tā paaugstināšanu.

Premjers atzina, ka atalgojums varētu būt viena no problēmām, lai šim amatam piesaistītu augsta līmeņa cilvēku. Kā risinājums varētu būt vēršanās pie Saeimas ar lūgumu noteikt atsevišķu atalgojumu, skaidroja Kučinskis.

Jau vēstīts, ka finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) VID vadītāja kandidātu tuvāko divu nedēļu laikā plāno meklēt starp augstākās ierēdniecības pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!