Foto: LETA

Nekāda jauna cietuma būvēšana Liepājā nākamgad nenotiks, jo valdība tam nav atvēlējusi līdzekļus. Kopumā vienošanās par nākamā gada budžetu ir panākta, piektdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Bordāns sacīja ka nākamgad tiks rīkots jauns konkurss cietuma būvniecībai. Viņa vadītajai ministrijai esot svarīgi, ka noziedzības apkarošana, prevencija, ir visas valdības jautājums.

Vaicāts, vai vienošanās par nākamā gada budžeta prioritātēm ir panākta, Bordāns intervijā atbildēja apstiprinoši. Viņš gan uzsvēra, ka budžeta projektu pārsvarā izstrādā finanšu ministrs un viņa partija.

Valdība piektdien sanāks uz ārkārtas sēdi par nākamā gada budžetu.

Valdība uzklausīs Finanšu ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu par fiskālās telpas pasākumiem un izdevumiem prioritārajiem pasākumiem valsts budžetam 2020. gadam un ietvaram 2020.–2022. gadam.

Minēto ziņojumu bija plānots izskatīt pagājušajā nedēļā, 6. septembrī, notikušajā valdības ārkārtas sēdē, tomēr pēc tieslietu ministra Bordāna lūguma ziņojums netika skatīts.

Kopumā nākamā gada ministriju prioritārajiem pasākumiem plānots piešķirt 178,1 miljonu eiro.

2020. gada budžetā papildu līdzekļus 50 miljonu eiro apmērā plānots novirzīti mediķu darba samaksas pieauguma nodrošināšanai un Veselības ministrijas prioritātēm, savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas prioritātēm plānots novirzīt astoņus miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!