Foto: Publicitātes foto
Šogad īpaši svarīga ir prasme izmantot attālinātos pakalpojumus. Arī praktiski visi pamata finanšu pakalpojumi ir pieejami attālināti – mobilajā lietotnē, mājas lapā vai attālinātajā klientu apkalpošanas centrā. Citadele atgādina par to, kādi pakalpojumi pieejami mobilajā lietotnē.

Bloķē karti, piesaki jaunu karti un nomaini PIN kodu

Mobilajā lietotnē klientam ir iespēja iestatīt dažādus drošības režīmus savai kartei, piemēram, bloķēt un atbloķēt karti, vai pieteikties jaunai X smart kartei.

Tikai Citadeles lietotne piedāvā dažu sekunžu laikā nomainīt savas maksājumu kartes PIN kodu. Būtiski uzsvērt, ka nav jāatceras un jāievada vecais PIN kods, tikai jaunais.

Kļūsti par bankas klientu ar selfiju

Izmantojot Citadeles mobilo lietotni un nosūtot selfiju jeb pašbildi ar pases vai personas apliecības (ID kartes) attēlu, jebkurš var kļūt par bankas klientu un saņemt X smart karti, neapmeklējot bankas filiāli. Citadele ir pirmā banka Baltijā, kas Latvijas iedzīvotājiem sāka piedāvāt šādu iespēju.

Autorizējies un apstiprini maksājumus ar pieskārienu vai FaceID

Bankas klienti novērtē iespēju autorizēties un apstiprināt maksājumus ar pieskārienu vai Face ID.

Klienti joprojām arī autorizēties un apstiprināt maksājumus ar iebūvētās MobileSCAN 5 ciparu PIN kodu. MobileSCAN ir autorizācijas ierīce, kas iestrādāta lietotnē, lai ērti un droši pieslēgtos internetbankai vai mobilajai lietotnei, apstiprinātu maksājumus un parakstītu dokumentus.

Maksā uz tālruņa numuru

Šobrīd jau Latvijas lielāko banku klienti var veikt maksājumus draugiem, tuviniekiem un kolēģiem, izmantojot tikai saņēmēja tālruņa numuru. Maksājums uz mobilā tālruņa numuru ir salīdzinoši jauns risinājums personīgo finanšu pārvaldībā, izmantojot atvērtu un drošu Latvijas Bankas uzturētu klientu reģistru. Lai izmantotu šo pakalpojumu, jāreģistrējas Latvijas Bankas izveidotajā un uzturētajā Zibsaišu reģistrā ar Citadeles mobilo lietotni.

Saraksties ar banku 24/7

Mobilā lietotne sniedz iespēju jebkurā diennakts laikā sazināties ar Citadeli čatā, kur ir iespēja sarakstīties nevis ar robotu, bet bankas darbinieku, un operatīvi saņemt kvalitatīvas atbildes un nepieciešamo atbalstu.

Krāj punktus un apmaini tos pret vērtīgām balvām

X REWARDS ir balvu un atlaižu programma X karšu lietotājiem. X kartes īpašnieki var saņemt atlaides un īpašos piedāvājumus visā Baltijā. Savukārt iepērkoties ar X karti – krāt punktus par katru pirkumu jebkur pasaulē un mainīt tos pret vērtīgām balvām.

Mobilajā lietotnē var aplūkot X REWARDS lojalitātes programmas iespējas – uzkrātos punktus, tuvākās vietas, kur iespējams saņemt atlaides, kā arī apskatīt īpašos piedāvājumus.

Veic NFC maksājumus ar tālruni

NFC ("near field communication") ir tehnoloģija, kas ļauj ierīcēm apmainīties ar informāciju tuvā attālumā (līdz 10 cm) ar radiosakaru starpniecību.

Gan Android, gan Apple telefona īpašnieki var veikt maksājumus ar telefonu, neizmantojot bankas karti. Ja klientam ir vairākas kartes, ar kurām var veikt pirkumus ar telefonu, pirms katra pirkuma ir iespēja tās mainīt. Apple telefoniem maksāšana ar telefonu no šī gada sākuma pieejama caur Apple Pay.

Banka tavā kabatā

Kā jau ierasts, par standarta funkcionalitāti varam uzskatīt iespēju apskatīt konta atlikumu un veikt darījumus, t.sk. veikt maksājumus uz saviem šabloniem, bankas šabloniem, sākt pavisam jaunu maksājumu, veikt zibmaksājumus utt.

Tāpat katram ir iespēja atlasīt vajadzīgos darījumus darījumu filtrā, noskaidrot vietas, kur atrodas Citadeles filiāles un bankomāti, kā arī izmantot valūtas kalkulatoru.

Padoms: iesakām izmantot iespēju saņemt mobilos paziņojumi par ienākošiem/izejošiem un karšu darījumiem, tādejādi sekojot līdzi naudas plūsmai reālajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!