Foto: Publicitātes foto
No 2023. gada oficiālā elektroniskā adrese jeb e-adrese juridiskām personām būs obligāta, un saziņa ar valsts un pašvaldību iestādēm notiks elektroniski. Lai aktualizētu digitālo iespēju izmantošanu, 20. aprīlī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) kopā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC) programmas "Dari digitāli" rīkoja klātienes semināru uzņēmējiem "2023. gadam gatavs – e-adrese, e-paraksts un e-komercija".

Uzņēmēji atzinīgi novērtēja seminārā iegūtās zināšanas un aktīvi izmantoja iespēju ar speciālistu atbalstu izveidot drošu e-parakstu un e-adresi, kā arī sarunās ar lektoriem noskaidroja sev interesējošos jautājumus. Tāpat uzņēmēji norādīja, ka šobrīd gan biznesa vidē, gan personīgajos jautājumos vairāk nekā jebkad agrāk nākas izmantot dažādus digitālos risinājumus un e-pakalpojumus.

Semināra laikā uzņēmēji uzzināja, kādas priekšrocības sniedz e-paraksta lietošana, kas tad īsti ir e-adrese un kāpēc to izmantot saziņā ar valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī kādus ieguvumus uzņēmumiem piedāvā e-komercija.

Par e-paraksta izmantošanas ieguvumiem un piemēriem seminārā stāstīja LVRTC Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Vineta Sprugaine, savukārt to, kāpēc e-adresi izmantot saziņā ar valsts un pašvaldību iestādēm, kā to pieslēgt un lietot, skaidroja VARAM Projektu pārvaldības departamenta Digitālo prasmju veicināšanas projektu nodaļas vadītāja Liene Strazdiņa.

Semināra noslēgumā bija iespēja klausīties izglītojošu lekciju par aktuālajām tendencēm e-komercijā, ko piedāvāja digitālās aģentūras "CUBE" Digitālās nodaļas vadītājs Kārlis Smiltens. Lekcijā uzņēmēji uzzināja: kādus ieguvumus uzņēmumiem reģionos piedāvā e-komercija, kādi ir tiešsaistes pircēju tipi un viņu izvēli veicinošie aspekti, kā modelēt iespējamo pirkumu daudzumu un kādas platformas un izmaksas e-biznesa uzsākšanai izvēlēties.

Atgādinām, ka e-adreses lietošana no 2023. gada 1. janvāra būs obligāta, tāpēc aicinām tās izveidošanu neatlikt uz pēdējo brīdi. To iespējams izdarīt valsts pārvaldes pakalpojumu portālā Latvija.lv. Uzzini vairāk par e-adresi mana.latvija.lv.

Programma "Dari digitāli" ir saņēmusi Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta Nr.2.2.1.1/19/I/002 "Publiskās pārvaldes informācijas un komunikācijas tehnoloģiju arhitektūras pārvaldības sistēma – 2. kārta" finansējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!