Foto: Publicitātes foto
Pasta baložu un ar roku rakstītu ziņu laiks jau kādu brīdi ir beidzies. Inovatīvi digitālie risinājumi mūsdienās ir neaizstājama prasība, ja uzņēmums vēlas piekopt ilgtspējas filozofiju.

Inovācijas

Neatkarīgi no tā, vai uzņēmums ir jaunuzņēmums vai liels starptautisks uzņēmums, digitalizācijai un inovācijām noteikti ir liela loma ikvienas organizācijas ikdienas darbā. Jaunu ideju, pakalpojumu un rīku ieviešana ļauj ne vien piesaistīt apkārtējo uzmanību, bet tas palīdz arī uzņēmuma darbiniekiem efektīvāk veikt savus pienākumus.

"Slack" komunikācijas platformas izmantošana iekšējās komunikācijas nolūkam. Biznesa vadības rīku lietošana darbplūsmas organizēšanai un tās uzlabošanai. Klientu attiecību pārvaldības sistēmas uzturēšana potenciālo un esošo klientu uzskaitei un darījumu izsekošanai. Visi šo digitālie risinājumi jau, iespējams, ir ieviesti uzņēmuma ikdienā. Taču nevajadzētu būt tā, ka ir laiks parakstīt dokumentus un kārtējo reizi uz galda ir apjomīga papīru kaudze.

Ja uzņēmums augstu vērtē inovācijas, tad ir vērts apsvērt iespēju pāriet uz elektroniskās parakstīšanās sistēmu. Šeit ir iespējams vairāk uzzināt par to, kādu uzņēmuma funkciju veikšanai var izmantot elektronisko parakstu.

Ilgtspēja

Vai esi kādreiz padomājis par to, cik daudz papīra uzņēmums paterē ikdienā? Skaitlis varētu būt diezgan iespaidīgs, ko viegli pārvērst arī naudas summā.

Mūsdienu mainīgajos apstākļos rūpēm par vidi, cilvēktiesībām un veselīgu dzīvesveidu ir nozīmīga loma tajā, kā uzņēmuma tēlu redz no ārpuses. "Atkārtoti izmantojams", "atjaunojams", "pārstrādājams" – šķiet, ka šie vārdi tiek nemitīgi pieminēti darbinieku sapulcēs. Plastmasas krūzīšu un pārtikas atkritumu samazināšanu mūsdienās jau uzskatām par pašsaprotamu. Kā vēl iespējams paust uzņēmuma draudzīgumu pret vidi?

Atbilde ir pāreja uz digitālajiem risinājumiem un atteikšanās no papīra patēriņa! Tā saudzēsi dabu, kā arī ietaupīsi darbinieku laiku un naudu. Videi draudzīgu papīra alternatīvu izmantošana ir ļoti aktuāls jautājums uzņēmuma darbinieku kopā sanākšanās. Taču nevajag aizmirst arī par ikdienu - ieviešot labākos un uz ilgstpēju vērstus elektroniskos rīkus, ir iespēja iekļūt videi draudzīgo uzņēmumu sarakstā.

Personālvadības renesanse

Globālās pandēmijas sākumā darba intervijas ātri tika pielāgotas attālinātās komunikācijas platformām. Taču daudziem uzņēmumiem tas šķita liels izaicinājums. Ar ko sākt? Kādas apmācības ir nepieciešamas? Kā attālinātais režīms varētu ietekmēt darbā pieņemšanas procesu?

Darba līgumu un konfidencialitātes nolīgumu parakstīšana ir ārkārtīgi vienkārša. To var izdarīt, izmantojot esošo un arī jaunpieņemto darbinieku elektroniskos parakstus. Tas aizņems vien piecas minūtes, ja visi dokumenti ir jau atbilstoši sagatavoti. Šādu praksi šobrīd piekopj pat personāla atlases uzņēmumi.

Sociālā distancēšanās

Iespējams, uzņēmuma darbinieki jau sen strādā attālināti. Iespējams, pandēmijas spiesti, viņi to dara pavisam nesen. Taču var būt arī tā, ka šāda iespēja vēl tikai tiek apsvērta. Neatkarīgi no posma, kurā uzņēmums atrodas, ir nepieciešams plāns, kā nodrošināt iespējami veiksmīgāku darba procesu norisi.

Piekļuve digitālajām tehnoloģijām un dažādu digitālo risinājumu izmantošana ir izšķiroša, lai uzņēmums varētu operatīvi turpināt darbu jebkuros apstākļos. Ne velti uzņēmumi, kuri šobrīd attīstās visstraujāk, ir tie, kuri spēj veiksmīgi pielāgoties neparedzamajiem apstākļiem un būt elastīgi savā darba vidē un procesos.

Pirmkārt, par augstāko prioritāti lielākajā daļā uzņēmumu ir kļuvusi droša datu kopīgošana. Nepieciešams izvēlēties rīkus, kas nepieļauj informācijas noplūdi, personas datu apstrādes un aprites pārkāpumus un viltojumus. Otrkārt, jāpārliecinās, ka izvēlētās sistēmas un rīki ir vienkārši, ātri un viegli lietojami, lai ikviens tos varētu izmantot. Treškārt, svarīgi ir pārliecināties par izmaksu samazināšanos dažādu rīku izvēles rezultātā. Piemēram, var ietaupīt drukāšanas un skenēšanas izmaksas.

Sociālās distancēšanās nepieciešamība ir lielisks iemesls sākt dokumentus parakstīt attālināti, aicinot to darīt arī potenciālos un esošos klientus un partnerus. Neatkarīgi no tā, vai esi mājās, kafejnīcā vai birojā, dokumentus elektroniski parakstīt iespējams, veicot tikai dažas darbības datora ekrānā. Mūsdienu mainīgajos apstākļos tieši digitālie rīki ir tie, kas nodrošina nevainojumu pienākumu izpildi.

Lai gan pandēmija ikvienam ir liels izaicinājums, tomēr inovatīvu risinājumu un rīku ieviešana uzņēmumu ikdienā to var atvieglot. Iespējams, tieši tehnoloģijas būs tās, kas šī brīža apstākļos palīdzēs mums ne vien ietaupīt laiku, vietu un finanses, bet arī sargāt savu veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!