Foto: Publicitātes foto
Personāla atlase ir viens no svarīgākajiem procesiem uzņēmumā, ko organizē personālvadības speciālisti personāla atlases uzņēmumi vai arī mazā uzņēmumā pats uzņēmuma vadītājs. Process ir vienāds - interviju organizēšana, atsauču ievākšana un darbā pieņemšanas process. Tas viss patērē ne vien ļoti daudz laika, bet jāsakārto arī daudz papīru. Saziņa, dokumentu kaudzes - to visu iespējams atvieglot ar elektronisko parakstu.

Turklāt ne jau tikai personālvadības un personāla atlases speciālisti vai par procesu atbildīgie ir spiesti parakstīt daudz un dažādus dokumentus. To dara arī jaunie darbiniekiem, kam jāparaksta veidlapas, noteikumi un konfidencialitātes līgumi. Papīru, kuri jāizlasa un arī jāparaksta, ir ļoti daudz. Kā paātrināt darbā pieņemšanas procesu un nodrošināt veiksmīgāku darbinieku pieredzi?

Šis ir īstais laiks, lai darbā pieņemšanas procesā ieviestu digitālos risinājumus – iespēju parakstīties elektroniski. Lūk, kāpēc e-parakstīšanās varētu izrādīties ļoti noderīga uzņēmumam:

● Tā paātrinās darbā pieņemšanas procesu – jaunie darbinieki dokumentus varēs parakstīt jebkurā laikā un vietā, tādējādi darba attiecības būs iespējams uzsākt daudz operatīvāk un ātrāk.

● Elektroniskā parakstīšanās nodrošinās drošāku un precīzāku dokumentu parakstīšanu un uzglabāšanu. Manuāli sagatavojot parakstīšanai dokumentus, iespējams pieļaut kļūdas vai aizmirst pievienot kādu veidlapu, kas var palēnināt darbā pieņemšanas procesu, kurā ir svarīgi ievērot likumus un revīzijas noteikumus.

● Elektroniskā parakstīšanās ļaus viegli izsekot, vai iesaistītās puses dokumentu ir parakstījušas - gan darba devējs, gan darbinieks. Izmantojot elektronisko dokumentu parakstīšanas un uzglabāšanas portālu Dokobit, iespējams ļoti vienkārši identificēt dokumenta parakstīšanas statusu un, ja nepieciešams, nosūtīt atgādinājumu kādai no iesaistītajām pusēm.

● Iespēja elektroniski parakstīties nodrošinās pozitīvu amata kandidāta un jaunā darbinieka pieredzi. E-parakstīšanās un citi digitālie risinājumi liecina par to, ka uzņēmums ir progresīvs, attīstīts un prot pielāgoties mainīgajiem apstākļiem.

● Elektroniskā parakstīšanās palīdzēs samazināt papīra daudzumu, ko uzņēmums patērē.

Parakstot dokumentus elektroniski, tiks automatizēti darba procesi uzņēmumā, kas atvieglos un padarīs pozitīvāku darbinieku pieredzi.

Kādus dokumentus iespējams parakstīt Dokobit portālā, izmantojot savu elektronisko parakstu (Smart-ID, eParaksts mobile vai citu)? Atbilde ir pavisam vienkārša – jebkāda veida dokumentus. Šie ir tikai daži no piemēriem:

  • Darba piedāvājumi
  • Konfidencialitātes līgumi
  • Darba līgumi
  • Iesniegumi par bankas konta informāciju
  • Pabalstu veidlapas
  • Ārkārtas gadījumu un citas veidlapas

Darba devēji un personālvadības speciālisti arvien biežāk nonāk pie secinājuma, ka fiziska dokumentu parakstīšana kļuvusi nepraktiska, laikietilpīga un apgrūtinoša. Izmantojot Dokobit, šādu problēmu uzņēmumā vairs nebūs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!