Foto: Publicitātes attēli

Septembrī "Huawei" Latvijā prezentēja virkni jaunu produktu – divus viedpulksteņus ("Watch GT 2 Pro" un "Watch Fit"), "Freebuds Pro" austiņas un "P Smart 2021" viedtālruni. Sarunā ar "Huawei" mārketinga komunikācijas vadītāju Latvijā Alisi Cēsnieci raudzījām noskaidrot, kāpēc tieši tagad tautās palaisti tieši šādi produkti un vai tiem visiem ir kas kopīgs.

Mēs esam tehnoloģisko inovāciju līderi nozarē, un mūsu mērķis ir atvieglot cilvēku ikdienu ar tehnoloģiski attīstītām ierīcēm. Runājot par nēsājamām ierīcēm, "Freebuds Pro" ir loģisks solis tieši bezvadu austiņu kategorijā, jo mēs esam pirmie pasaulē, kas piedāvā bezvadu austiņas ar viedu, dinamisku aktīvo trokšņu slāpēšanu (ANC), kas nozīmē, ka austiņas pielāgojas apkārtējai videi un spēj samazināt apkārtējo troksni līdz pat 40 decibeliem.

Savukārt viedpulksteņu kategorijā, neskatoties uz to, ka viedpulksteņu tirgus sarūk, "Huawei" pirmajā ceturksnī Baltijā bija piegādājis par 133% vairāk viedpulksteņu nekā identiskā periodā pagājušogad, kā arī aprīlī, kad bijām spiesti vairāk laika pavadīt mājās, mēs veicām pētījumu Baltijas valstīs, kur dati parādīja, ka Latvijā 49% iedzīvotāju vecumā no 25 līdz 35 gadiem turpina sportot arī mājas apstākļos, un šajā gadījumā viedpulkstenis ir ļoti noderīgs, jo ne tikai palīdz sekot sportiskajām aktivitātēm, bet piedāvā arī treniņu padomus, kā arī papildus palīdz sekot līdzi stresa līmenim, kas ir būtisks aspekts mūsu produktivitātei, kad tik daudz laika jāpavada mājās. Tādēļ viedpulksteņu piedāvājuma paplašināšana mūsu produktu portfelī ir nākamais biznesa attīstības solis šajā segmentā.

Runājot par "P Smart 2021", tas ir jauniešu viedtālrunis ne tikai dizaina ziņā. Papildus klasiski melnajam tas pieejams arī rozā zelta un zaļā krāsā, kā arī tam piemīt kvalitātes, kas nepieciešamas jauniešiem. Piemēram, 5000 mAh akumulators, lai tas ilgi darbotos bez uzlādes, kā arī 22,5 w "Supercharge" steidzīgajiem, kad, lādējot telefonu vien 10 minūtes, ar to varēs skatīties video vēl divas stundas, kā arī, protams, mūsdienu jauniešiem ļoti svarīgā kamera, jo viedtālrunis aprīkots ar četrkāršu MI kameru. Ņemot vērā, ka šis telefons ir radīts tieši jauniešiem, to var iegādāties par ļoti demokrātisku cenu.

Mūsu produktu portfelis ir plašs, līdz ar to mūsu ilgtermiņa stratēģijas mērķis ir izveidot vienotu ekosistēmu un pacelt vairāku ierīču savienojamību jaunā līmenī, apvienojot dažādās tehnoloģiskās iespējas, lai apmierinātu patērētāju vajadzības un atvieglotu ikdienu. Piemēram, augustā Baltijas tirgū prezentējām "MateBook X Pro" klēpjdatoru, kuru var savienot ar telefonu, izmantojot vairāku ekrānu sadarbības funkciju, un veikt telefona funkcijas datorā, kas ļoti atvieglo, piemēram, failu pārvietošanu starp ierīcēm, rediģēšanu un citas funkcijas, kas ikdienā ir it kā sīkumi, bet tomēr aizņem laiku.

Tikai pirms pusgada klajā nāca "Huawei P40 Pro", tagad – "P smart 2021". Ar ko šie abi viedtālruņi atšķiras?

Šie abi modeļi ir ļoti atšķirīgi savā būtībā, gan jaudas un veiktspējas, gan kameru ziņā, kā arī ir paredzēti atšķirīgām auditorijām. Ja "P smart 2021" ir veidots ar uzsvaru tieši uz jauniešiem – gan dizaina, gan funkcionalitātes ziņā –, tad "P 40 Pro" ir šī gada līderis ar galveno uzsvaru tieši uz kamerām, apliecinot, ka "Huawei" ir un paliek vadošā pozīcijā tieši kameru kvalitātes ziņā. To, ka esam eksperti mobilās fotogrāfijas jomā, atkārtoti pierādījām arī neilgi pēc "Huwei P40 Pro" prezentācijas, kad ieguvām 1. vietu "DxoMark" topā.

Jaunais "Huawei Watch GT 2 Pro" pulkstenis – ar ko tas izceļas tirgū un atšķiras no saviem priekšgājējiem "GT 2" un "GT2e"?

Mūsu mērķis ir radīt produktus, kas ir pievilcīgi visiem neatkarīgi no vecuma, dzimuma un sociālā stāvokļa. Līdz ar to "Huawei Watch GT 2" sērijas viedpulksteņi kopumā ir līdzīgi funkcionalitātes ziņā, taču ar nelielām atšķirībām, lai cilvēks, kurš meklē viedpulksteni, atrod sev atbilstošāko. Piemēram, "Huawei Watch GT 2 e" ir demokrātiskākā no versijām cenas ziņā, savukārt "Huawei Watch GT 2" pieejams gan 46 mm versijā, gan sievišķīgos toņos 42 mm versijā – dāmām, kas vēlas mazāka izmēra apaļas formas viedpulksteni ar nelielu elegances pieskaņu.

Savukārt ar "Huawei Watch GT 2 Pro" mēs vēlējāmies iziet no klasiskajiem "sporta pulkstenis" rāmjiem, kas, manuprāt, ir veiksmīgi izdevies, jo "GT 2 Pro" ir, pirmkārt, ar safīra stiklu, kas ir ļoti izturīgs "premium" materiāls, kas pasargās viedpulksteni no skrāpējumiem, nejaušiem "uzsitieniem" vai kritieniem. Arī siksniņas ir pieejamas divu veidu: mākslīgās ādas, kas šo pulksteni padara par ikdienas stila elementu un piešķir tam elegantu izskatu – tas lieliski iederēsies arī biznesa vidē, nēsājot to pie uzvalka –, kā arī pieejama klasiski melna silikona siksniņa, kas patiks tiem, kuri pieraduši pie sportiskāka stila. Neskatoties uz izmantotajiem "premium" klases materiāliem un milzīgajām sporta iespējām, ar šo pulksteni esam paplašinājuši arī GPS iespējas, piemēram, ja, ejot pārgājienā vai dodoties skriet, nejauši gadījies apmaldīties, pulkstenis pēc GPS signāla atvedīs jūs atpakaļ uz starta punktu. Visu "Huawei Watch GT 2" versiju darbības laiks ir līdz divām nedēļām bez uzlādes, jo šī ir tā kvalitāte, ko mēs uzskatām par neaizstājamu un klientam svarīgu.

"Watch Fit" vizuāli ir gluži citāds nekā līdzšinējie "Huawei" sporta viedpulksteņi. Vai ar šo ierīci tiek aizpildīta kāda iepriekš tukša tirgus niša? Kam tas ir paredzēts?

Jā, vizuāli "Watch Fit" atšķiras no "Huawei Watch GT 2" sērijas viedpulksteņiem ar taisnstūrformas dizainu, 1,64 collu AMOLED ekrānu un krāsainām siksniņām. Šis modelis ir vizuāli sievišķīgāks, ja salīdzina, piemēram, ar 46 mm "Huawei Watch GT 2 Pro", kā arī tas sver nieka 21 gramu!

Funkcionalitātes ziņā uzsvars vairāk likts tieši uz sporta funkcijām, piedāvājot 96 treniņu režīmus un mērījumus 24 stundas diennaktī – pulsa, kā arī skābekļa piesātinājuma asinīs (SpO2). Šobrīd vērojama tendence, kas sadala viedpulksteņu tirgu divās kategorijās. Ir dārgie, ar funkcijām pārbagātie viedpulksteņi un lētie izstrādājumi, kuros ir ļoti ierobežots funkciju daudzums. "Huawei Watch Fit" apvieno labāko no abām frontēm. Tajā ir gan daudz sporta funkciju, gan mūsdienās svarīgie SpO2 un stresa mērītāji, lai palīdzētu labāk justies ikdienā, gan ilgs akumulatora darbības laiks, proti, līdz pat 10 dienām. Un, ne mazāk svarīgs faktors, – tas ir pieejams par ļoti demokrātisku cenu. Līdz ar to šis ir lielisks produkts tiem, kas vēlas sekot līdzi savai veselībai ar simpātisku, ikdienā noderīgu viedierīci, par to nemaksājot nesaprātīgi daudz.

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!