Foto: DELFI

Tie, kuriem ikdienas gaitās patīk klausīties mūziku, labāk par jebkuru zina, cik kaitinoši ir sapiņķerējušies austiņu vadi. Kopš bezvadu austiņu parādīšanās tā vairs nav problēma, bet ar to vien nepietiek, lai steigtu tās iegādāties, vai ne? Tā kā arī pati vēl mēģinu saprast, vai Ziemassvētku dāvanu vēlmju sarakstā likt šos populāro, bet ne lēto gadžetu, ar lielu interesi izmēģināju vienu no "Huawei" jaunumiem – "FreeBuds Pro" austiņas.

Vai austiņas ir ērtas?

Izvēloties gadžetus ikdienai, viens no būtiskākajiem faktoriem ir – vai tas ir ērts? Šobrīd, kad, dodoties ārpus mājas, mēs esam papildu "bruņojušies" ar sejas maskām, iespēja vairs nepiņķerēties austiņu vados ir tieši laikā. It kā sīkums, bet vai tad tieši sīkumi arī nav tie, kas parasti visvairāk tracina vai – gluži pretēji – pavisam nemanāmi padara mūsu ikdienu krietni labāku?

Tiesa, svarīgi ir arī tas, kā ierīces izskatās un iekļaujas mūsu ikdienā. "Huawei FreeBud Pro" dizains ir askētisks un moderns, un austiņas pieejamas trīs krāsās – sudraba ar metāla spīdumu, keramikas baltā un klasiskā melnā. Īsāk sakot, tās ir tik neitrālas, ka pielāgojamas jebkuram stilam.

Austiņas labi pieguļ ausij, un līdzi tām nāk trīs dažāda izmēra gumijas uzliktņi. Tie ļaus austiņas pielāgot tieši savai auss formai, un tas ir svarīgi, lai pilnībā izbaudītu solīto efektīvo trokšņu slāpēšanu. No austiņu piegulēšanas auss gliemežnīcai arī ir atkarīgs, cik labi tās turēsies ausī – "FreeBuds Pro" austiņas testēju gan sporta zālē, gan aktīvā pastaigā, un tās turējās godam. Tiesa, ir jāpierod pie austiņu kājiņām, lai, piemēram, stiprākā vējā tinoties šallē, tās nejauši neizrautu ārā un nepazaudētu.

Jāpiebilst, ka patīkami pārsteidza austiņu vadība. Kājiņu paberzēšana, lai mainītu skaļumu, viegla saspiešana, lai nopauzētu mūziku, ilgāka – ja vēlies ieslēgt trokšņu slāpēšanu – vienkārši, saprotami un ērti. Diemžēl neizdevās austiņas notestēt spēcīga lietus vai liela sala apstākļos, bet normālos laikapstākļos austiņu vadība darbojas lieliski. Starp citu, austiņas lieliski noder interviju atšifrēšanai, un pietiek tikai ar pirksta pieskārienu ausij, lai ierakstu apturētu vajadzīgajā vietā, vai atkārtotu – lai to turpinātu.

Foto: DELFI

"Huawei FreeBuds Pro" sapārošana ar citām ierīcēm ir vienkāršāka par vienkāršu, bet, tā kā šī bija mana pirmā pieredze ar bezvadu austiņām, jāatzīstas, iesākumā drusku samulsu, meklējot podziņu uz lādējamās kastītes – arī tās dizains ir askētisks un podziņa eleganti paslēpta uzlādes kastītes korpusā.

Šīs austiņas ar divām "Bluetooth" antenām, kas nodrošina 360 grādu signāla pārklājumu, nodrošina plašu un vienmērīgu bezvadu signāla pārklājumu, ļaujot stabilu savienojumu saglabāt pat tad, ja telefons ieslīdējis somas dziļākajā stūrī vai pats esi aizcilpojis pie tālāk sēdoša kolēģa birojā, atstājot tālruni uz galda. Īpaši noderīgi šis, protams, ir sporta zālē – tieši tur vislabāk var novērtēt bezvadu austiņu nodrošināto kustību brīvību netraucēti savienot ar mīļākās mūzikas klausīšanos.

Vēl efektīvāk kustību brīvību ļauj izbaudīt "Huawei GT 2 Pro" viedpulkstenis – ielādē tajā mūziku, savieno ar austiņām un sporto vai dodies pastaigā bez mobilā telefona.

Kā darbojas trokšņu slāpēšana?

Ja tu klausies mūziku, tu gribi dzirdēt tikai to, vai ne? Vēl jo svarīgāk, ja klausies kādu podkāstu vai esi svarīgas telefonsarunas vidū. "Huawei FreeBuds Pro" iekšējie un uz āru vērstie mikrofoni ļauj uztvert jebkuru troksni un to izolēt ar precīziem pretskaņas signāliem. "Huawei" ir pirmie, kam austiņās ir iestrādāta dinamiskā trokšņu slāpēšana, un "Huawei FreeBuds Pro" spēj uzrādīt nozarē augstāko trokšņu vājināšanas rādītāju – līdz 40 decibeliem. Pats lietotājs, saspiežot un ilgāk paturot austiņu kājiņu, var ieslēgt un izslēgt trokšņu slāpēšanu, kā arī izvēlēties "awarness" trokšņu slāpēšanas režīmu, kad austiņas pašas pielāgojas apkārtējās vides trokšņiem un tos atbilstoši slāpē. Ja lietotājs vēlas pilnībā izmantot austiņu trokšņu slāpēšanas iespējams, to ļaus izdarīt "AI Life" lietotne, kur pieejami vēl trīs režīmi – vispārīgais, omulīgais un ultra.

Vai trokšņu slāpēšana darbojas, pastaigājoties pilsētā? Jā, austiņas "noklusina" garāmbraucošos auto un citus pilsētas trokšņotājus, bet man kā cilvēkam, kam patīk pilsētas trokšņi, šis nebija pats svarīgākais rādītājs.

Krietni nozīmīgāka bija iespējamā pilnīgā trokšņu slāpēšana birojā. Kolēģu radošās diskusijas, svešas klaviatūras klaboņa, kāda līdzpaņemtā ābola graušana – daudzi no mums zina, ka ir dienas, kad paša sajūtas vai darbu intensitāte pēkšņi izceļ katru troksnīti un tas ne tikai traucē koncentrēties darāmajam, bet arī padara par viegli aizkaitināmu burkšķi. Te nu jāatzīst, ka "Huawei FreeBuds Pro" savu darbu veica godam – ieslēdz trokšņu slāpēšanu, uzliec savu mīļāko vai neitrālu fona mūziku un dari darāmo, svešu lietu netraucēts.

Pārpildītos krogos vai milzu ļaužu pūļos Covid-19 ierobežojumu dēļ austiņu trokšņu slāpēšanu neizdevās pārbaudīt, bet ir skaidrs – tās lieti var noderēt darba sapulcēm tiešsaistē, ja blakus istabā trokšņo citi mājāspalicēji.

Foto: DELFI
Pēdējais, bet ne mazāk svarīgais rādītājs – cik ilgi "Huawei FreeBuds Pro" darbojas. Ar izslēgtu aktīvo trokšņu slāpēšanu tās ar vienu uzlādi var darboties līdz 7 stundām, bet, izmantojot austiņu uzglabāšanas un uzlādes kastītē ietverto akumulatoru, darbības laiks sasniedz 30 stundas. Aktivizējot trokšņu slāpēšanu, ar vienu uzlādi varēsiet zvanīt un runāt ar austiņām līdz trīsarpus stundām, bet uzlādes kastīte pagarinās austiņu darbību līdz 16 stundām. Savukārt mūzikas atskaņošanai ar aktīvo trokšņu slāpēšanu enerģijas pietiks 4,5 stundām jeb 20 stundām ar uzlādes kastīti. Ko tas nozīmē? Austiņas vari ņemt līdzi un izmantot jebkur, baudīt savu mīļāko mūziku, klausīties iecienītākos podkāstus, ļauties garām telefonsarunām un darīt citas ikdienā ierastās lietas kopā ar uzticamu un, kas ne mazāk svarīgu, stilīgu pavadoni.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!