Foto: Publicitātes foto
Kad aiz loga ir drēgns un līst lietus un visi iecienītākie seriāli jau noskatīti, ir grūti atrast aktivitātes, kas vēl varētu izklaidēt. Taču šādi mirkļi ir lieliski piemēroti, lai atdzīvinātu savu radošumu un izmēģinātu ko jaunu, piemēram, krāsu terapiju, meditāciju vai prāta spēles, kas viegli atrodamas viedtālrunī.

"Mūsdienās lielu popularitāti iemantojušas lietotnes, kas ļauj lietotājam iemācīties meditēt, zīmēt vai citādi attīstīt radošumu. To izvēle ir patiešām liela, tādēļ katrs lietotājs atradīs kaut ko sev piemērotu. Taču, jāpatur prātā arī tas, ka augošo lietotņu pieprasījumu ir ievērojuši arī krāpnieki, tāpēc, pārlūkojot internetu vai sociālos tīklus, iespējams pamanīt dažādas reklāmas, kas mudina izmēģināt kādu jaunu lietotni. Ieteicams neklikšķināt uz šīm reklāmām, bet interesējošo lietotni meklēt oficiālajā "AppGallery" veikalā vai izmantot "Huawei Petal Search". Šie rīki palīdzēs atrast jebkuru lietotni, ja tāda eksistē, un pārbaudīt, vai to patiešām ir droši lejupielādēt," stāsta Gunta Kursiša, "Huawei Mobile Services" Biznesa attīstības vadītāja Latvijā.

Ikdienas meditācijai – 'Meditopia'

Var šķist grūti un bezjēdzīgi meditēt pavisam ikdienišķos apstākļos, taču lietotne "Meditopia – Meditations, Sleep Stories" no "Huawei AppGallery" būs izcils palīgs. Šī lietotne ne tikai palīdz meditācijas iesācējiem, bet arī piedāvā vairāk nekā 250 dažādas meditācijas sesijas, tādēļ ikviens atradīs sev piemērotāko. "Meditopia" ļauj arī atpūsties un atrauties no ikdienas kņadas ar fona mūziku, autentiskām dabas skaņām vai īpaši skanīgiem stāstiem. Tādējādi lietotni var izmantot gan meditācijai, gan radošām izpausmēm, kā arī stresa novēršanai.

Ceļvedis radošuma veicināšanā – 'Creativity Guide'

Lietotne "Creativity Guide" palīdz ne tikai atrast radošumu, bet arī piedāvā zinātniskus vai detalizētus skaidrojumus par šo tēmu. Lai gan lietotnē ir daudz lasāmvielas un maz vizuālā materiāla, tā sniedz padziļinātu ieskatu tājā, kas ir radošums, kādi ir tā veidi, kā to izkopt un kā dažādi personību tipi var kavēt radošumu vai tieši otrādi – to attīstīt. Šī lietotne kalpo kā kodolīga, skaidrojoša mācību grāmata par radošumu. Arī lietotājiem, kuri nav pieraduši daudz lasīt, bet vēlas izprast vai pārvaldīt savu radošo enerģiju, "Creativity Guide" kalpos gan kā mācību līdzeklis, gan kā veids, lai iedrošinātu sevi pievērsties lasīšanai.

Foto: Publicitātes foto

Krāsošanas burvība – 'Coloring Book'

Daudzas krāsošanai paredzētās lietotnes ir pieejamas oficiālajā "Huawei AppGallery". Lietotne "Coloring Book" pārsteigs ar to, ka tā neprasa nekādas pūles - viedtālrunī jāizvēlas melnbalts zīmējums un to uzreiz var sākt krāsot. "Coloring Book" lietotnē viss ir vienuviet – mandalas, lielas zodiaka zīmes, dzīvnieki, blīvi dabas motīvi un citi attēli, ko iespējams izkrāsot. Aplikācijā atrodama arī bagātīga krāsu izvēle, ko lietotājs var kontrolēt ar viedtālruņa ekrāna palīdzību. Šī lietotne dos iespēju atpūsties, atklāt radošumu un atdzīvināt iztēli.

Radošās mīklas – 'Crack Me!'

Lietotājiem, kuriem patīk izaicinājumi, taču atjautības uzdevumi šķiet pārāk vienkārši, noteikti jāizmēģina lietotnes "Crack Me!" loģikas mīklas un prāta spēles, kurās bez radošuma neiztikt. Šīs lietotnes galvenais mērķis ir mudināt lietotāju rast radošus risinājumus. Visi uzdevumi tiek pasniegti ļoti vienkārši, estētiski, un risinājums jāmeklē netradicionālā veidā. Interesanti, ka lietotnes izstrādātāji lielu daļu uzdevumu un risinājumu ir veidojuši balstoties uz to, kā mēs ikdienā lietojam viedtālruņus.

Izklaide ar vārdiem – 'Word Search'

Lietotājiem, kam patīk lietderīgo apvienot ar patīkamo, jāizmēģina lietotne "Word Search". Tajā būs nepieciešams maksimāli koncentrēties un iekustināt radošumu, lai atrastu vārdus, kas paslēpti tālruņa ekrānā pat visnegaidītākajās vietās. Vārdu meklēšana kalpos kā jautra izklaide, taču tā arī dos iespēju pārbaudīt savas angļu valodas zināšanas. Lietotāji, visticamāk, atradīs nepazīstamus vai jaunus vārdus, tāpēc vārdu meklēšana būs lielisks veids kā papildināt savu angļu valodas krājumu.

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!