Foto: Publicitātes foto
Pirmās spēles, kas parādījās mobilajos tālruņos, bija samērā primitīvas, piemēram, leģendārā spēle "Snake" jeb čūska. Taču laika gaitā tālruņi ir attīstījušies, un līdz ar tiem spēļu piedāvājums ir dramatiski audzis. Mūsdienu viedtālruņu ekrānos ietilpst ievērojama izmēra spēles, kas šķietami piemērotas tikai datoriem vai spēļu konsolēm. Kādas aizraujošas spēles mūsdienās var piedāvāt viedtālruņi un ar ko tās ir iemantojušas tik lielu popularitāti?

"Mūsdienās, līdz ar viedierīču attīstību, arī spēļu piedāvājums ir ievērojami paplašinājies. Var teikt, ka viedtālruņa ekrānos šobrīd var spēlēt praktiski jebko - sākot no autentiskām stratēģiskām tanku spēlēm līdz reālistiskai futbola vai stratēģijas spēlei. Taču ir svarīgi paturēt prātā, ka arī krāpnieki ļaunprātīgi izmanto dažādas spēles un to reklāmas. Šī iemesla dēļ, lietotājiem ir svarīgi saglabāt modrību un ieteicams izvēlēties starp drošu spēļu piedāvājumu oficiālajā "AppGallery" veikalā vai izmantojot speciālo Huawei meklēšanas rīku Petal search. Tā palīdzēs atrast jebkurai gaumei piemērotu spēli un būt pārliecinātam, ka tā patiešām ir droši lejupielādējama," skaidro Gunta Kursiša, "Huawei Mobile Services" Biznesa attīstības vadītāja Latvijā.

Popularitātes augšgalā – tanku spēles

Spēles ar tankiem vienmēr ir bijušas populāras – sākot no laikiem, kad tanki uz ekrāna izskatījās kā rotaļlietas, līdz mūsdienām, kad izstrādātāji ieguldījuši milzumu pūļu, lai tos padarītu pēc iespējas reālistiskākus. Piemēram, "World of Tanks Blitz MMO" ir viena no populārākajām spēlēm "Huawei" oficiālajā "AppGallery". Tās radītāji piedāvā "iekāpt" vienā no 350 unikāliem un reālistiskiem tankiem un iesaistīties tanku cīņā ar saviem draugiem vai citiem spēlētājiem visā pasaulē. Tas ir pavisam vienkārši – 25 atšķirīgas vietas un sīvi kaujas tanki. Pašlaik šī spēle ir guvusi popularitāti vairāk nekā 100 miljonu spēlētāju vidū, tāpēc izaicinājumu un labu pretinieku netrūks!

Jautra un aizraujoša izdzīvošanas spēle

Šis ir vēl viens pierādījums tam, ka spēles viedtālruņos attīstās ātri, ar mērķi panākt un līdzināties tām, ko varam spēlēt savos datoros. Viens no jaunākajiem piemēriem ir spēle "Fall Guys Mobile", kuras izstrādātāji centušies pēc iespējas vairāk līdzināties šī gada datorspēļu hitam Fall Guys: "Ultimate Knockout". Spēles mobilajā versijā, tāpat kā tās oriģinālā, spēlētāji no visas pasaules sacenšas savā starpā krāsainā un neparastā pasaulē. Katra spēlētāja mērķis ir pēc iespējas ilgāk noturēties spēlē, kas ar katru nākamo līmeni kļūst arvien grūtāka. Visbeidzot, līderpozīcijas ieņem viens spēlētājs, kurš tiek titulēts par uzvarētāju. Kāpēc šī spēle ir tik saistoša? Pirmkārt, konkurence ar citiem spēlētājiem, kas bieži vien ir neparedzama, un, otrkārt, visa spēle ir veidota kā aizraujošs piedzīvojums ar krietnu humora devu, tāpēc to ir ne tikai jautri spēlēt, bet tā mudina to ieteikt arī citiem.

Foto: Publicitātes foto

Pie luksusa automašīnu stūres

Sacīkšu spēles vienmēr ir bijušas populāras, un šo spēļu augstais pieprasījums viedtālruņos nav izņēmums. Sacīkšu spēles, iespējams, ir visstraujāk attīstījušās, tādēļ, lai veiksmīgi sacenstos, nāksies palauzīt galvu īstās spēles izvēlē – to piedāvājums ir tik tiešām plašs! "Asphalt 9: Legends – Epic Arcade Car Racing Game" piedāvā daudzveidīgas iespējas – spēlētājs var izvēlēties savu sapņu automašīnu un sacensties ar citiem braucējiem dažādās eksotiskās vietās visā pasaulē. Šī spēle piesaista gan ar iespaidīgu grafiku, gan aizraujošu fona mūziku, tāpēc pasaules top klases automašīnu riepu svilināšana kļuvusi par lielisku piedzīvojumu šo spēļu cienītājiem.

Futbols tālruņa ekrānā

Tiem, kuri mīl futbolu un ar nepacietību gaida katru maču, Huawei piedāvā viedtālruņu spēli "Futbola kauss 2020", kas spēlētāju nogādās tieši futbola epicentrā, dodot iespēju spēlēt Čempionu līgas līmenī jebkurā pasaules komandā. Tiesa, spēļu izstrādātāji brīdina, ka "Futbola kauss 2020" prasīs padziļinātas zināšanas par un ap futbola spēli, tādēļ tā ir īsts izaicinājums – vai tiešām spēlētājs par futbolu un šīs spēles niansēm zina visu līdz smalkākajām detaļām? Laiks to noskaidrot!

Stratēģija: iekarot galaktiku

Visbeidzot, tiem, kuri vēlas savu brīvo vakaru veltīt ilgai, stratēģiskai cīņai ar nopietnu plānošanu, ir pienācis laiks no "AppGallery" lejupielādēt spēli "Battle for the Galaxy". Tā ir stratēģijas spēle, kurā jādomā ne tikai par to, kā uzbūvēt labākās un pārdomātākās ēkas, bet arī par to, kā pasargāt tās no pretiniekiem. Šī spēle aizraus arī ar to, ka ne viss izdosies, kā plānots – negaidīti ienaidnieka uzbrukumi kļūs par īstu izaicinājumu tiem, kuri lūkojas pēc izcilas stratēģijas spēles.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!