Foto: Publicitātes foto

Mūsdienās dažādas viedierīces jau kļuvušas par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, gādājot gan par darba, gan brīvā laika organizēšanu, dažādošanu un atvieglošanu. Funkcionāls viedpulkstenis un jaudīgas bezvadu austiņas ir teju "must have", taču – kā neapjukt plašajā ierīču klāstā un izvēlēties tieši savam dzīves ritmam, gaumei un arī rocībai piemērotāko? Atbildes un citus vērtīgus padomus sniedz Aleksandrs Jekimovs, "Huawei" produktu apmācību vadītājs Latvijā.

Kādi kontroljautājumi lietotājam sev jāuzdod pirms jebkādas viedierīces iegādes?

Pirms viedpulksteņa iegādes ir jāsaprot, kādas funkcijas ir svarīgas un kādam mērķim tas tiks izmantots. Ja ir svarīga dažādība sporta veidos, noteikti jāizvēlas viedpulkstenis, kuram ir plašs treniņu klāsts, jāapskatās, varbūt tiek piedāvātas arī dažādas treniņu apmācības, lai dažādotu sportošanu. Vai arī viedpulkstenis vairāk nepieciešams, lai saņemtu paziņojumus, ziņas, redzētu vai veiktu zvanus? Ja vairāk interesē tieši sporta funkcijas, tad par demokrātiskāku cenu ir pieejams "Huawei Watch GT 2e" vai "Huawei Watch Fit", kas ir sievišķīgāks, ļoti viegls un arī pilda sporta funkcijas. Savukārt "Huawei Watch GT 2 Pro" apvienotas gan ļoti plašas sporta treniņu funkcijas, gan iespēja saņemt paziņojumus, zvanīt, izmantojot pulksteni, u. tml., kā arī šajā modelī izmantots titāns korpusam un safīra stikls ciparnīcai, padarot to īpaši elegantu un iederīgu arī biznesa vidē.

Otrkārt, jāpievērš uzmanība akumulatora darbības laikam, jo cilvēki nevēlas domāt par pulksteņa uzlādi katru dienu. Tirgū ir visu veidu pulksteņi – daži starp uzlādēm darbojas tikai vienu dienu, citi – no trim līdz piecām dienām, savukārt GT sērijas viedpulksteņi darbojas ar vienu uzlādi līdz pat divām nedēļām.

Treškārt, funkcionalitāte. Ja nepieciešamas tikai pamata sporta funkcijas, piemēram, soļu skaitītājs, populārākie sporta režīmi un miega mērīšana, lielisks sabiedrotais būs "Huawei Watch Fit", kas turklāt pieejams par ļoti demokrātisku cenu. Savukārt, ja svarīgi, lai papildus sporta režīmiem būtu arī bagātīga funkcionalitāte, piemēram, iespēja ielādēt mūziku, SpO2, stresa mērīšana, reversā uzlāde utt., tad labāk izvēlēties kādu no "GT 2" sērijas viedpulksteņiem. Svarīgi ir saprast, vai izvēlētajam viedpulkstenim ir LTE savienojums, jo tas uzreiz ļoti samazina akumulatora darbības laiku.

Foto: Publicitātes foto

Runājot par bezvadu austiņām, jāskatās, kādas funkcijas ir nepieciešamas, piemēram, vai nepieciešama trokšņu slāpēšanas funkcija. "Huawei Freebuds Pro" ir pirmās austiņas pasaulē ar dinamisku aktīvo trokšņu slāpēšanu, kas nozīmē, ka tās automātiski nosaka apkārtējo trokšņu līmeni un spēj to samazināt līdz 40 decibeliem. Papildu jautājumi, ko izvērtēt, būtu – vai nepieciešama bezvadu uzlādes iespēja, vai varbūt svarīgs ir ilgāks darbības laiks bez uzlādes.

Kādas ir biežākās kļūdas, ko pircēji pieļauj, izvēloties ikdienas "gadžetus"?

Viedpulksteņu gadījumā – neizdara savu "mājasdarbu" un neapskatās vai nepavaicā par interesējošām funkcijām, savietojamību utt. Viedpulksteņu piedāvājums tirgū ir milzīgs, un tie atšķiras cits no cita. Manā praksē biežākās kļūdas, ko klienti pieļauj, – nepainteresējas, vai pastāv iespēja atbildēt uz zvaniem no viedpulksteņa, vai var runāt. Kā piemēru varu minēt "GT2 Pro" un "GT2 46 mm" modeļus, kuriem ir iespēja atbildēt uz zvaniem un brīvi runāt, savukārt "GT2e" un "GT2 42 mm" modeļiem iespējas runāt nav.

Savukārt austiņu gadījumā cilvēki bieži izvēlas neatbilstošas austiņas tieši komforta ziņā – tās ir par mazu vai par lielu. Šo aspektu esam novērsuši ar "Huawei Freebuds Pro", jo komplektā šīm bezvadu austiņām nāk līdzi trīs izmēru silikona uzgaļi, lai pielāgotos dažādu izmēru ausīm.

Foto: Publicitātes foto

Pēc kādiem kritērijiem jāizvēlas piemērotākās austiņas, proti, kādiem tehnoloģiskajiem parametriem noteikti jāpievērš uzmanība? Un kā atšķirt kvalitatīvas austiņas no lētiem pakaļdarinājumiem?

Mūsdienās ir jāizvēlas austiņas pēc šādiem parametriem: aktīvā trokšņu slāpēšana (ir vai nav), darbības laiks, savienojuma kvalitāte un, protams, skaņas kvalitāte. Piemēram, "FreeBuds Pro" austiņas. Tām ir dinamiskā aktīvā trokšņu slāpēšana, kura spēj samazināt trokšņu līmeni līdz pat 40 decibeliem un ļauj koncentrēties darbā vai vienkārši bez traucējumiem klausīties mūziku un skatīties video. Darbības laiks arī ir iespaidīgs – līdz pat septiņām stundām bez uzlādes un 30 stundas kopā ar lādēšanas ietvaru. Arī savienojums ir ļoti svarīgs, tāpēc "FreeBuds Pro" izmanto pa divām antenām katrā austiņā, lai nebūtu tā saucamās kavēšanās, kura ir ļoti jūtama, skatoties video, piemēram, ja telefons ir somā. Šī sistēma nodrošina labāku "Bluetooth" savienojumu, līdz ar to nebūs pārrāvumu, kā arī "Bluetooth" signālu saņem katra austiņa atsevišķi, tādā veidā paātrinot signāla nodošanu. Un, protams, austiņām ir jābūt kvalitatīvai skaņai. "FreeBuds Pro" to nodrošina 11 mm dinamiskie draiveri, kuri sniedz dziļu basu un dzidru skaņu. Lētākām austiņām, visticamāk, nebūs ANC, būs mazāks darbības laiks, lielāka signāla kavēšanās un vienkārši zemāka skaņas kvalitāte.

Foto: Publicitātes foto

Atgriežoties pie viedpulksteņiem – kādām iespējām noteikti jābūt, lai pulksteni pilntiesīgi varētu dēvēt par viedpalīgu?

Ļoti būtisks aspekts, ko minēju arī iepriekš, ir akumulatora darbības laiks, jo viedpalīgs nevar palīdzēt, ja ir izlādējies. Mūsdienās, kad viedpulksteņi jau sen ir izgājuši no "sporta pulksteņa" rāmjiem, tiem noteikti jāattēlo ne tikai mūsu fiziskās aktivitātes un to rezultāti, bet arī jāmēra sirdsdarbība, jāseko miegam, jārāda GPS maršruts. Savukārt no funkcijām, kas nav tiešā veidā saistītas ar sportu, atkarībā no klientu vajadzībām būtu jābūt redzamiem ienākošajiem paziņojumiem (SMS, sociālie tīkli, kalendāri u. c.), zvaniem, laika ziņām, kā arī jābūt iespējai atskaņot mūziku vai pārvaldīt to. Funkcijas, ko viedpulksteņi mūsdienās piedāvā, ir ļoti plašas, tādēļ ir svarīgi saprast, kas no tā visa konkrētajam cilvēkam patiešām ir ikdienā nepieciešams.

Foto: Publicitātes foto

Kādu kategoriju viedpulksteņi šobrīd pieejami tirgū, kā tos atšķirt, un pēc kādiem parametriem izvēlēties tieši sev piemērotāko?

Viedpulksteņu tirgus ir ļoti piesātināts: ir pieejami sportistiem paredzēti viedpulksteņi ar speciālām sirdsdarbības mērīšanas siksnām, ir viedpulksteņi, tostarp "Huawei", kuriem ir speciāli pielāgota OS, kas sniedz virkni funkciju, tajā pašā laikā tie vēl arvien ir energoefektīvi un nodrošina ilgu darbības laiku. Un ir trešie, kuri atbalsta LTE un kuriem ir iespēja ielādēt atsevišķas lietotnes, paplašinot funkcionalitāti, bet zaudējot darbības laiku.

Cilvēkam ir jāsaprot, kas viņam ir svarīgāk, proti, sports, virkne pašu vajadzīgāko funkciju un darbības laiks vai iespēja lietot viedpulksteni bez telefona un izmantot paplašinātās funkcijas, bet ar īsāku darbības laiku bez uzlādes. Noteikti ne mazāk svarīgs faktors viedpulksteņa izvēlē ir cena. Tāpēc mēs šogad prezentējām "Huawei Watch Fit" viedpulksteni, kurā apvienotas gan daudzas sporta funkcijas, gan mūsdienās svarīgie SpO2 un stresa mērījumi, gan ilgs akumulatora darbības laiks, proti, līdz pat 10 dienām. Un ne mazāk svarīgs faktors – tas viss ir pieejams par ļoti demokrātisku cenu. Līdz ar to tas ir lielisks produkts tiem, kuri vēlas sekot līdzi savai veselībai ar simpātisku un ikdienā noderīgu viedierīci, par to nemaksājot nesamērīgi daudz!

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!