Foto: Publicitātes foto

Klēpjdators A4 lapas izmērā, nedaudz vairāk kā vienu centimetru biezs un aptuveni kilogramu smags. Vai var cerēt, ka tas tiks galā ar biroja vai mācību uzdevumiem? Vai darbs ar šādu ierīci būs pilnvērtīgs un ērts? Kompānija "ASUS" jau sen atbildējusi uz šiem jautājumiem apstiprinoši. Labākais pierādījums ir "ZenBook 13", kura jaunākās paaudzes modelis (UX325 ar 11. paaudzes "Intel" procesoru) parādījies pārdošanā šajā vasarā.

Līniju "ZenBook" labi zina stilīgas portatīvās tehnikas cienītāji: "ASUS" izlaida pirmās paaudzes "Zen" klēpjdatorus jau 2011. gadā. Kompānijas inženieri sākotnēji centās ievietot maksimāli jaudīgas sastāvdaļas plānā un vieglā korpusā, savukārt dizaineri strādāja pie tā, lai produktu līnija būtu atpazīstama no pirmā acu uzmetiena. Jāatzīst, ka gan pirmie, gan otrie guvuši lielus panākumus: "ZenBook" ir kļuvis par sava veida klasiku starp līdzīgām ierīcēm. Ko jaunās paaudzes "ZenBook" var piedāvāt lietotājam?

Galvenie parametri, par kuriem norisinās nežēlīgā cīņa superplāno un superjaudīgo klēpjdatoru tirgū, ir ierīces biezums un svars. "ZenBook 13" ir tikai 13,9 mm biezs, un katrs, kam nākas paņemt to rokās, agri vai vēlu uzdod sev jautājumu: kā "ASUS" spējis šajā plānajā metāla korpusā ievietot tādu jaudu? Īpaši, ņemot vērā, ka ierīces svars ir 1,07 kg, bet baterijas darbības laiks – līdz 18 stundām (ātrā uzlāde līdz 60% aizņem 49 minūtes).

Ar tādām īpašībām "ZenBook" ar 13 collu monitoru pārvietojamības ērtuma kontekstā var konkurēt ar planšetēm. Pat uzvarēt, jo šī ir jaudīga ierīce ar fizisku tastatūru, un tā ir gatava ne tikai izklaidei, bet arī pilnvērtīgam darbam.

"ZenBook" izskatās iespaidīgi – korpuss ir pilnībā veidots no alumīnija sakausējuma (pieejami divi varianti: pelēks "Pine Grey" un maigi violets "Lilac Mist"). Uz datora vāka no logotipa "izplūst" koncentriski apļi – tā ir "ZenBook" firmas zīme.

Tomēr smalkais, elegantais korpuss var šķist maldinošs: izstrādātāji paredz, ka jūs bieži ņemsiet "ZenBook" līdzi, tāpēc ierīce piedzīvo stingras izturības pārbaudes. "ASUS" pārbauda savus ultrabukus uz spiediena svārstībām (lai tie darbotos lidmašīnā); uz kritienu no 10 cm augstuma; uz augstu un zemu temperatūru, paaugstinātu vibrāciju un mitrumu.

Kas ir iekšā?

Komplektācijas varianti var būt dažādi. Maksimālais paredz, ka ultrabukam būs 11. paaudzes procesors "Core i7", grafiskā karte "Intel Iris Xe Graphics", līdz 32 Gb operatīvās atmiņas un SSD atmiņa ar ietilpību līdz 1 terabaitam. Pievienojiet šim energoefektīvu 13-collu OLED ekrānu ar izšķirtspēju 1920х1080, un jums būs dators, kas nebaidās ne no milzīgas "Excel" tabulas, ne no video apstrādes. Spēlēt uz tā arī var: protams, šī nav spēlētāju mašīna, bet pietiekami modernas spēles bez maksimāli iespējamajiem iestatījumiem baudīt būs iespējams.

Un vēl šis tas

Ērtība darbā. Pirmkārt, tastatūra: tā ir maksimāli piemērota drukai uz šādu izmēru ierīcēm. Tiem, kam bieži nākas skaitīt, patiks "ASUS NumberPad 2.0" – ciparu taustiņu bloks, kurš atrodas uz skārienpaneļa un ir izgaismots ar LED diodēm. Tas ir ne tikai ērts, bet arī vienkārši skaists. Trešais – infrasarkano staru kamera, kas atpazīst seju. Var aizmirst par parolēm!

Skaņa. Audiosistēmu sertificējuši uzņēmuma "Harman Kardon" speciālisti – tas nozīmē, ka šāda izmēra un šādas formas ierīcei skaņa būs tīra un kvalitatīva. Bet, ja jūs vēlaties sarīkot diskotēku – labāk pieslēgt ārējos skaļruņus. Jo vairāk tāpēc, ka "ZenBook", protams, ir iebūvēts Bluetooth čips.

Trokšņa slāpēšana. "ASUS" īpaši lepojas tieši ar šo tehnoloģiju. Skaidrs, ka "ZenBook" īpašnieks nevarēs iztikt bez videozvaniem un konferencēm. Šiem nolūkiem ultrabukā ir iebūvēta skaņas attīrīšanas tehnoloģija. Mākslīgais intelekts patiešām labi tiek galā ar šo uzdevumu – pārbaudīt, kā tas izpaužas dzīvē, var šeit.

Savienojums. Katrai medaļai ir divas puses. Parasti visiem ultrabukiem otrā medaļas puse ir baterijas izturība un ārējo ierīču pievienošanai paredzētās pieslēgvietas. Tomēr "ZenBook 13" ar šo viss kārtībā. Par bateriju mēs runājām iepriekš, un ar pieslēgvietām situācija ir šāda: lietotāja rīcībā ir pilnvērtīgs HDMI ports, viens USB "Type-A" ports un divi "Thunderbolt 4" USB-C porti, kā arī SD-karšu lasītājs. Faktiski trūkst tikai standarta pieslēgvietas austiņām, ja jūs joprojām lietojat austiņas ar vadiem, taču datora komplektācijā jūs atradīsiet adapteri.

"Asus ZenBook" ir ierīce, ko var lietot divējādi. Tas derēs tiem, kam ir svarīgi apvienot sniegumu un stilu: biznesa pārrunās ultrabuks izskatīsies iederīgs. Otrs variants — tiem, kas visu laiku ceļā: galu galā, šāda izmēra dators patiešām pārvar visas robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!