Jau šajā nedēļas nogalē, no 4. līdz 6. aprīlim, Ķīpsalā notiks starptautiskā tekstila industrijas izstāde "Baltic Fashion & Textile Riga 2014", kas ir pavasara nozīmīgākais pasākums modes un tekstila industrijas profesionāļiem Baltijas reģionā.

Izstādē daudzveidīgu ikdienas un darba apģērbu, veļas, trikotāžas izstrādājumu, ādas galantērijas, mājas tekstila, audumu, dzijas, šūšanas piederumu, rūpniecisko iekārtu, to rezerves daļu un palīgmateriālu klāstu prezentēs vairāk nekā 120 dalībnieki no 13 valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Spānijas, Itālijas, Turcijas, Vācijas, Francijas, Krievijas, Polijas, Uzbekistānas, Ukrainas un Indijas.

Plašs piedāvājums vairumtirgotājiem, mazumtirgotājiem, dizaineriem

"Baltic Fashion & Textile Riga 2014" būs pārstāvēti nozīmīgākie Latvijas tekstila un apģērbu nozares ražotāji, piemēram, sieviešu veļas ražotājs "New Rosme", gultas veļas ražotāji "Mežroze" un "Silk Secret", funkcionālā apģērba ražotājs "Lord's & Co" un citi.

Pirmo reizi izstādē būs atsevišķs nacionālais stends Lietuvas ražotājiem vairāk nekā 100 m2 platībā, un šeit tiks eksponēti labākie Lietuvas apģērbu zīmoli un tekstilizstrādājumi. Savas tekstilpreces prezentēs audumu ražotājs "Nostra", trikotāžas izstrādājumu ražotājs "Omniteksas", modes zīmoli "Modestina", "Edmundas ir partneriai", "Jadecloud-Vilma", "Šilta mada". Savukārt Polijas ekspozāļu kompleksa "Ptak Moda" stendā būs sastopami aptuveni 250 Polijas sieviešu apģērbu ražotāji.

Izstādē varēs veikt pasūtījumus no pasaulē zināmu zīmolu - "Cerruti", "Clerici Tessuto", "Ermenegildo Zegna", "Lanificio Colombo", "Lanificio Piemontese", "Luigi Verga", "Marzotto" - kolekcijām. Piedāvājumā arī žakarda audumi, audumi ar dažādiem pārklājumiem, piemēram, lietusmēteļu šūšanai, un inovatīvi audumi, kuros izmantotas jaunākās tehnoloģijas un materiāli mūsdienīga apģērba ražošanai. Pasūtīt varēs ne tikai audumus, bet arī šūšanas piederumus, materiālus, aksesuārus un tehniku.

Inovācijas stendā - zinātne un inovācija tekstila nozarē

Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā sadarbībā ar Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociāciju un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 atbalstu izstādē organizē Inovācijas stendu, kurā nozares profesionāļi varēs konsultēties ar visiem ekspertiem, kas saistīti ar inovāciju tekstila nozarē, - izglītības, pētniecības, patentēšanas, biznesa inkubatora u. c. ekspertiem.

Nozares profesionāļiem būs iespēja iepazīt dzintara pavediena tapšanas smalkumus un integrēšanu ekoloģiskajos tekstila produktos, ko skaidros SIA "Ambline". Savukārt SIA "Ariza" demonstrēs, kā top smalkie mežģīnēm līdzīgie lina un vilnas izstrādājumi, kas gūst arvien lielāku popularitāti Skandināvijas valstīs. SIA "Kichi Home" piedāvās jaunumu - kaņepju šķiedras dušas aizkarus, kā arī citus kaņepju un lina šķiedras produktus. Pieredzē par bambusa šķiedras gultasveļas tapšanu un virzīšanu Latvijas un starptautiskajā tirgū dalīsies SIA "ZIG ZAG segas".

Starptautiska kontaktbirža biznesa attīstībai

Lai sekmētu tekstila un dizaina nozares uzņēmumu konkurētspēju, 4. aprīlī industrijas pārstāvjiem - uzņēmumu vadītājiem, dizaineriem, tekstila iekārtu ražotājiem, tehniskā tekstila nozares pārstāvjiem, zinātniekiem u. c. - tiek piedāvāta iespēja piedalīties lietišķajā kontaktbiržā. Tā ir profesionāla, starptautiska biznesa platforma jaunu kontaktu veidošanai un sadarbības partneru iegūšanai. Šobrīd kontaktbiržai dalību jau ir apstiprinājuši 66 dalībnieki no 13 valstīm. Ja arī Jūsu uzņēmums meklē sadarbības partnerus Baltijā, Eiropā un citviet pasaulē, tad nelaid garām iespēju un reģistrējies kontaktbiržai jau tagad! Vairāk: www.b2match.eu/baltic-fashion-textile2014

Pasaules modes ekspertu pieredze semināros un konferencēs

Džūdita Tolija, Hetere Melvila, Antons Dells, Pēters Ingversens, Pols Maršāns, Džovanni Otonello - šie ir tikai daži no pasaules modes aprindās augsti novērtētiem un atzītiem modes ekspertiem, kas būs Ķīpsalā un dalīsies savā profesionālajā pieredzē. Viņi ir strādājuši ar tādiem starptautiskiem zīmoliem kā "Yves Saint Laurent", "Nina Ricci", "Hugo Boss", "Burro", "Max Mara", "Ecco shoes", "Gerry Weber", "Marc Jacobs" u. c.

4. aprīlī notiks LIAA, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 un Latvijas-Lielbritānijas Tirdzniecības palātas Apvienotajā Karalistē rīkotā konference "Mode un dizains: tendences, vadlīnijas un finanses eksportspējas veicināšanai", Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsētas notikuma "Habitus Baltija" seminārs "Mode. Radošums. Koncepts" un apaļā galda diskusija "Tekstils: kooperācijas iespējas un jauni tirgi". Savukārt 5. aprīlī visi interesenti ir aicināti apmeklēt Latvijas Republikas Patentu valdes organizēto informatīvu semināru "Intelektuālais īpašums modes un tekstila jomā. Komercializācija".

Nozares pasākumos ir aicināti piedalīties uzņēmēji, dizaineri, asociāciju pārstāvji, nozares studenti u. c. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc piesakiet savu un savu kolēģu dalību jau tagad! Vairāk: www.bt1.lv/bt1/fashion/index.php?link=00800000

Jauno modes mākslinieku konkurss "Habitus Baltija"

Izstādes laikā, 5. aprīlī, notiks arī jauno modes mākslinieku konkurss "Habitus Baltija 2014", kas ir Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums. Tajā varēs aplūkot 46 kolekcijas no 12 valstīm. Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros tiek rīkots arī īpašs modes konkurss "Dzintara avangards", kur savas radošās idejas prezentēs jaunie dizaineri no 7 valstīm. Dalība pasākumā ir lieliska iespēja ražotājiem smelties jaunas idejas savas produkcijas un pakalpojumu attīstībai, kā arī iespēja satikties ar daudzsološiem dizaineriem un pārrunāt potenciālās sadarbības iespējas. Vairāk: www.bt1.lv/habitus

 

Vairāk par izstādi: www.balticfashiontextile.com

Izstādes darba laiks:
4.-5. aprīlis 10:00-18:00
6. aprīlis 10:00-16:00

Ieejas biļešu cenas:
Ieejas biļete - 4.5 EUR
Studentiem - 3.5 EUR

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!