Foto: Publicitātes foto

Lai spēlētu mūsdienīgas videospēles, ir nepieciešams maksimāli jaudīgs un uzticams dators. Nekādu "uzkāršanos", nepilnību vai reakcijas kavēšanos: ja dators nevelk, spēle vienkārši zaudē jēgu. Tieši tāpēc īstie geimeri nav gatavi kompromisiem. Kompānija "Asus" to lieliski saprot. 2020. gada sākumā "Asus" iepazīstināja ar jaunu ultra plānu un spēcīgu spēļu klēpjdatoru Zephyrus G14. Tagad šis modelis ir pieejams arī videospēļu piekritējiem Latvijā.

"Asus" pārliecinoši nosauc "Zephyrus G14" par visspēcīgāko 14 collu portatīvo datoru tirgū, un to ir grūti apšaubīt. Pateicoties modernam dizainam un unikālai "fīčai" – papildu LED displejam uz ārējā vāka –, klēpjdators "Zephyrus G14" vienkārši nevar nepievilkt apkārtējo skatienus. Bet galvenais te, protams, ir jauda. Šīs ierīces jaudas pietiks gan spēlēm, gan mācībām, gan arī darbam.

Kas datoram iekšā

Labākās spēles pieprasa lielus datora resursus. Ar šo klēpjdatoram "Zephyrus G14" viss ir kārtībā: kombinācija no jaunākā procesora AMD Ryzen 9 4900HS, video kartes GeForce RTX 2060 un 32 Gb operatīvo atmiņu nodrošina ideālu "attēlu". To ļoti patīkami vērot uz WQHD displeja (tas ir labāk piemērots radošam darbam, jo attēls ir ļoti skaidrs un precīzs) vai uz Full HD ar paaugstinātu līdz 120 Hz atjaunošanas frekvenci. Spēles attēls kļūst vēl gludāks un bez nepatīkamiem vizuāliem artefaktiem.

Kopumā "dzelzs" jaudas ar rezervi pietiek jebkuriem uzdevumiem, vienalga, vai tas būtu darbs vairākuzdevumu režīmā, vai video apstrāde, vai vienkārši sērfošana internetā. Vājā vieta spēļu klēpjdatoriem ir baterija, jo darbs pie maksimālās jaudas prasa daudz enerģijas. Speciāla dzesēšanas sistēma kopā ar energoefektīvu procesoru un jaudīgu bateriju ļauj "Zephyrus G14" darboties līdz pat 10,7 stundām, skatoties video. Spēlēm jaudas arī pietiks – uzspēlēt varēs arī no kafejnīcas, jo īpaši tāpēc, ka "Zephyrus G14" sver tikai 1,6 kg.

Dizains

ASUS jau sen ir pazīstams ar komponenšu montāžas kvalitāti un izcilu dizainu. "Zephyrus G14" nebūt nav izņēmums. Dators ir pieejams divos dizaina variantos: "Moonlight White" (pērļu baltā krāsā) un "Eclipse Gray" (metāliski pelēkā krāsā). Abi varianti atšķiras ar zināmu līniju askētiskumu.

Ja jūs izvēlaties komplektāciju ar papildu displeju "AniMe Matrix", tad sajūsmas pilni skatieni no apkārtējiem ir garantēti. Lieta tāda, ka šajā versijā klēpjdatora vākā ir izgriezti 6536 caurumi. Pateicoties LED-diodēm, vāks pārvēršas par gaismas matricu: klēpjdatora īpašnieks var demonstrēt uz vāka grafiku, animāciju un citus efektus. Geimeru tusiņā tas varētu būt īpaši noderīgi. Šajā gadījumā matricas displejs var būt arī diezgan funkcionāls: uz to var projicēt dažādus sistēmas paziņojumus, piemēram, par akumulatora uzlādes līmeni.

Un vēl kaut kas

  • "Asus" inženieriem ir izdevies iebūvēt pilna izmēra tastatūru ļoti kompaktā korpusā, turklāt, pogas ir speciāli pielāgotas geimeru vajadzībām. "Power" poga reaģē uz pirksta nospiedumu, kas nozīmē, ka jūsu klēpjdatoru atbloķēt ir tikpat viegli, kā jūsu viedtālruni.
  • Iebūvēta audio sistēma: četri skaļruņi ar telpiskās skaņas tehnoloģiju "Dolby Atmos".
  • Uzlādēt klēpjdatoru var ar USB-C palīdzību. Tas nozīmē, ka ierīci "Zephyrus G14" var uzlādēt no saderīgiem adapteriem, bet no datora var uzlādēt viedtālruni.
  • Pilns saskarņu komplekts: divi USB porti (piemēram, pelei vai spēļvadnei), HDMI 2.0 b ārējam monitoram. Un vēl šeit ir pāris USB porti-C un 3,5 mm pieslēgvieta austiņām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!