Foto: Publicitātes foto
Mūsdienu realitātē uzņēmumi ir spiesti aizvien lielāku uzmanību pievērst efektivitātes paaugstināšanai un izmaksu samazināšanai. Viens no spēcīgākiem risinājumiem produkcijas uzglabāšanas un pārvietošanas jomā ir automātizētas vertikālās noliktavas. Apskatīsim, kas tie ir!

Automātizētā vertikālā noliktava vai Vertikālā lifta noliktava (VLM) sastāv no viena vertikāla bloka ar divām bīdamo plauktu kolonnām iekšpusē. Tas ir piemērots visu veidu produkcijas uzglabāšanai, iepakoti vai brīvi, visdažādākos izmēros, jo plauktu augstums automātiski pielāgojas uzglabātā produkta izmēram.

Mazāka telpa – lielāka noliktava

Vēl nesen bija pieņemts uzskatīt, ka vienīgais risinājums, kā palielināt noliktavas ietilpību, ir paplašināt tās fizisko telpu. Viss ir mainījies.

Automātiskā vertikālā noliktava "Modula" ļauj uzglabāt produktus, izmantojot visu telpas augstumu (līdz 16 metriem), nevis tikai plauktu augstumu. Šī pieeja ļauj ietaupīt līdz pat 90% platības: tikai 16 m² platībā varat uzglabāt 80 kubikmetrus un 90 000 kg produkcijas.

Laiks ir nenovērtējams

Produkta atrašana noliktavā ir izplatīta problēma, un bieži vien tiek zaudēts darbinieku laiks. Automātizēto vertikālo noliktavu "Modula" izmantošana ļauj jums atrisināt šo problēmu, jo katru reizi, kad ievietojat produktus noliktavā, kontroles programma tos reģistrē datu bāzē. Tādējādi katrs operators, pat tas, kas tikai vakar uzsāka darbu, precīzi zinās, kur atrodas jebkurš produkts.

Bez neparedzētiem gadījumiem

Automātizētas vertikālās noliktavas "Modula" novērš bīstamas situācijas, kas ir saistītas ar operatoru pārvietošanos, piekļūstot pie plauktiem, stelāžām vai starpstāviem, izmantojot kāpnes vai iekrāvējus, kas bieži noved pie traumām vai preču bojājumu gadījumiem.

Strādājot ar automātisku vertikālu noliktavu, operators saņem preces īpašā izsniegšanas zonā apakšā, kas ievērojami samazina riskus un uzlabo ergonomiku.

Kā seifā

Tā kā automātizētā vertikālā noliktava ir slēgta no visām pusēm, tikai autorizētiem operatoriem ir atļauts piekļūt iekšpusē esošajiem elementiem. Tas ļauj jums kontrolēt visas darbības noliktavā un zināt cilvēkus, kas tās veica. Katru piekļuves mēģinājumu var izsekot un pat ierobežot līdz dažiem noteiktiem plauktiem, lai nodrošinātu daudz augstāku drošības pakāpi un izvairītos no neatļautām darbībām.

Viens par diviem

Vēl viena liela automātizēto noliktavu priekšrocība ir tā, ka jums ir nepieciešams minimāls personāla skaits, lai nodrošinātu noliktavas darbību.

Ņemot vērā, ka vajadzīgais produkts tiek automātiski piegādāts operatoram izsniegšanas zonā (princips "produkts – cilvēkam"), automātizēta vertikālā noliktava ievērojami palielina darba ātrumu un samazina operatora kļūdas, kura uzdevums ir ievadīt produkta nosaukumu un saņemt to izsniegšanas zonā. Cilvēciskais faktors šajā sistēmā ir pēc iespējas samazināts līdz nullei.

Ja esat izlasījis visu līdz šim, jūs jau zināt, ka automātizēta vertikāla noliktava var ietaupīt daudz vietas, laika un, galvenokārt, naudas. Efektīva telpas izmantošana, ātrāks darbs, lielāka drošība, tūlītēja inventārizācija ir tikai dažas no šīs tehnoloģijas piedāvātajām priekšrocībām.

Smart Storage Systems ir oficiālais "Modula" automātizēto vertikālo noliktavu pārstāvis Baltijā.

Itālijas ražotājs "Modula" ir automātizētu vertikālu uzglabāšanas sistēmu projektētājs un ražotājs daudzām nozarēm.

1987. gadā uzņēmumam radās ideja par vertikālu liftu uzglabāšanu un kopš tā laika tas piedāvā nozares progresīvākos risinājumus.

Mūsdienās "Modula" ir vairāk nekā 15 000 klientu visā pasaulē, un tā ražošanas jauda ir 3500 mašīnas gadā četrās ražotnēs Itālijā, ASV un Ķīnā.

Plašāka informācija vietnē www.smart-storage.eu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!