Foto: Publicitātes attēli
No 14. līdz 17. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 6. starptautiskā izstāde "Vide un Enerģija 2010", kurā šogad tiks akcentēti energoefektivitātes, vides tehnoloģiju un infrastruktūras uzlabošanas risinājumi siltumapgādē, ekoloģiskajā būvniecībā, pilsētvides veidošanā un atjaunojamās enerģijas resursu efektīvā izmantošanā.

Izstādē "Vide un Enerģija 2010" uzņēmēji aicināti smelties idejas jaunam biznesam, apzināt iespējas uzņēmējdarbības attīstībai un atrast jaunus sadarbības partnerus, kā arī izzināt iespējas, ko piedāvā jaunākās vides, enerģētikas un atkritumu apsaimniekošanas tehnoloģijas. Savukārt ikviens interesents varēs uzzināt, kā jauno tehnoloģiju ienākšana ietekmē mūsu sadzīvi, ko no piedāvātā iespēju klāsta varam ieviest savā ikdienā.

Apmeklētāji varēs iepazīties ar jaunākajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem saules, vēja, biomasas un citu dabas resursu efektīvā izmantošanā pašvaldību un mājsaimniecību energoapgādē, ko piedāvās uzņēmēji no Latvijas, Kanādas, Beļģijas, Vācijas, Lielbritānijas, Itālijas, Polijas, Čehijas, Lietuvas un citām valstīm.

Šogad izstādē "Vide un Enerģija 2010" tiks akcentēta LED apgaismojuma izmantošana, kas ir aktuāla gan ikvienā mājā, birojā vai pilsētvidē finanšu un elektroenerģijas taupīšanas, kā arī vides aizsardzības nolūkā. LED apgaismojuma priekšrocības demonstrēs uzņēmumi "Photon-L Baltic", "LedLatvia", "Show Empire Lighting", "Sinergo", "Elektrostudija", "Ambergs", "Enkoder" un citi.

 

Izstādē tiks prezentētas energoefektīvās siltumapgādes un mājokļu siltināšanas tehnoloģijas, videi draudzīgas apkures sistēmas, ventilācijas un kondicionēšanas iekārtas, notekūdeņu attīrīšanas tehnoloģijas rūpnieciskajā un individuālajā sektorā.

Rūpes par vides ilgtspējību un sabiedrības izglītošanu autobūves nākotnes tehnoloģijās izstādē demonstrēs autoražotāju dīleri, piedāvājot klātienē aplūkot un izpētīt jaunākos Latvijā pieejamos hibrīdautomobiļus un videi draudzīgos transportlīdzekļus.

Konferences un semināri profesionāļiem un interesentiem

Izstādes ekspozīciju papildinās konferenču un semināru programma par aktuāliem energoefektivitātes jautājumiem, klimata pārmaiņu tehnoloģijām, to finansējumiem un ilgtspējīgas "zaļās" enerģijas jautājumiem.

  

14. oktobrī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera rīkos Inovāciju forumu, lai sniegtu informāciju par inovāciju attīstības un atbalsta iespējām Latvijā, kā arī prezentētu izgudrojumus vides un enerģētikas nozarē. Tāpat LTRK rīkos semināru par energoefektivitāti un zaļo enerģiju uzņēmumu konkurētspējas celšanai.

  

Enerģētikas dienās Ķīpsalā notiks divas starptautiskas konferences. 15. oktobrī - konference "Pašvaldības ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plāns - vadības instruments Mēru pakta saistību izpildei", kurā tiks prezentēti Rīgas, Tallinas, Stokholmas, Helsinku, Durhamā (Lielbritānija) un Mursijas (Spānija) energoefektivitātes un atjaunojamās enerģijas pasākumi, kā arī diskutēts par piemērotāko enerģētikas risinājumu izvēli, izmantojot jaunākās tehnoloģijas.

Savukārt 16. oktobrī Ķīpsalā notiks starptautiska konference "Aktuālie pasākumi energoefektivitātes uzlabošanai un atjaunojamo energoresursu izmantošanai", kurā Latvijas un ārvalstu pašvaldību uzņēmumi, uzņēmēji un speciālisti dalīsies pieredzē, kā šīs jaunās tehnoloģijas tiek izmantotas konkrētos projektos, izvērtēti to plusi un mīnusi.

Katru izstādes dienu Vides ministrijas stendā notiks semināri par klimata pārmaiņu tehnoloģiju ieviešanas iespējām Latvijā.

  

Ķīpsalā būs skatāma Austrijas vēstniecības rīkotā izstāde "Mūsdienu koka būvniecība - ilgtspējīga un energoefektīva", kā arī Zviedrijas vēstniecības rīkotā zviedru un latviešu mākslinieku karikatūru izstāde "Aci pret aci ar klimatu".

Sadarbībā ar uzņēmumu "L&T" izstādes laikā notiks nolietotas sadzīves elektroiekārtu vākšanas akcija. Ikviens apmeklētājs, nākot uz izstādi, varēs nodot sev nevajadzīgo nolietoto sadzīves vai biroja tehniku - baterijas, akumulatorus, telefonus, datorus, televizorus, radioaparātus un citas iekārtas.

Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Vides ministriju, Rīgas enerģētikas aģentūru un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī izstāde "Māja. Dzīvoklis 2010". Abas izstādes var apmeklēt ar vienu ieejas biļeti.

  

Darba laiks: 

14. oktobris       10.00-18.00

15.-16. oktobris 10.00-19.00 

17. oktobris       10.00-17.00

Biļešu cenas:

Pieaugušajiem - Ls 3,00
Bērniem no 7 līdz 18 gadiem - Ls 2, 00
Pensionāriem - Ls 2,00

Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas!

Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni) - Ls 8,00

Vairāk info: www.bt1.lv/ee

  


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!