Foto: Publicitātes foto
Spēļu klēpjdators "Asus ROG Strix Scar 17 G733", kas parādījās pārdošanā 2021. gada pavasarī, līdzinās sporta auto. Tā galvenās kvalitātes ir ātrums un jauda. Ierīce nemaz nekautrējas: tikai paskatieties uz dizainu, un uzreiz sapratīsiet, ka jūsu acu priekšā ir īsts spēļu monstrs, ar kuru var sacensties vien dažas iekārtas!

Kompānija "Asus" jau sen un veiksmīgi attīsta spēļu datoru sēriju "ROG". Šie portatīvie datori izceļas ne tikai ar augstākā līmeņa veiktspēju, bet arī ar oriģināliem uzbūves risinājumiem un izteiksmīgu dizainu, kas piesaista uzmanību. Ar ko tad šajā "ROG" sērijā izceļas "Strix Scar 17 G733"?

Pirmkārt, tas vienkārši ir visspēcīgākais "Asus" klēpjdators šobrīd. Tas var tikt aprīkots ar videokarti "GeForce GTX 3080" (tā ir garantija visaugstākās kvalitātes attēliem), AMD procesoru ar atbloķētu frekvences reizinātāju un ātru atmiņu DDR4-3200 apjomā līdz 64 GB.

Foto: Publicitātes foto

Otrkārt, "Asus" ir parūpējušies, lai "ROG Strix Scar 17 G733" atspoguļotu katra spēlētāja individualitāti. Lai kur jūs atrastos kibersporta turnīrā, skolā vai birojā –, visi dizaina elementi darbojas, lai izveidotu unikālu tēlu. Dekoratīvas uzlikas "Armor Caps", katra taustiņa apgaismojums un citi apgaismojuma elementi paver daudz iespēju ierīces personalizācijai. Turklāt klēpjdatoram ir caurspīdīga tastatūras virsma: vēl viens neparasts un ļoti iespaidīgs risinājums.

Treškārt, "ROG Strix Scar 17 G733" ir veidots ne tikai spēlēm, bet arī pilnvērtīgam darbam. Liels displejs ļauj ērti strādāt vai mācīties, izmantojot grafiskos risinājumus vai video, turklāt ierīces svars ir tikai 2,7 kg. Proti, jūs būsiet mobils, nezaudējot veiktspēju.

Kas ir iekšā?

Foto: Publicitātes foto

Videokarte. Videokartes no "GeForce GTX 30" sērijas var nodrošināt fantastisku spēļu veiktspēju. Tās atbalsta reāllaika staru izsekošanas tehnoloģiju un uzlabotas mākslīgā intelekta tehnoloģijas.

Displejs. Pastāv divas izvēles iespējas: displejs FHD izšķirtspējā (vislielākā ātrgaita pasaulē, atjaunināšanas biežums 360 Hz un reakcijas laiks 3 ms) derēs kibersportistiem. Savukārt – ja nav nepieciešams tik liels atjaunināšanas ātrums, var izvēlēties displeju WQHD izšķirtspējā. Tas arī ir ļoti ātrs, kā arī ļauj redzēt vairāk krāsu toņu.

Tastatūra. Šeit tā ir optiski mehāniskā, tas ir, taustiņi darbojas gandrīz acumirklī. Turklāt konstrukcija ir ļoti izturīga un piedzīvos vismaz 100 miljonus nospiešanas reižu, kā arī rakstīšana būs ļoti ērta, pateicoties palielinātam taustiņa nospiešanas dziļumam un izliektām taustiņu "cepurītēm". Tastatūras apgaismojumu var konfigurēt tā, lai izceltu vissvarīgākos taustiņus.

Un vēl šis tas

Foto: Publicitātes foto

Skaņa. Akustiskā sistēma ar četriem skaļruņiem ļauj izveidot 5.1.2 kanālu skaņas efektu uz "Dolby Atmos" tehnoloģijas bāzes. Savukārt abpusēja viedā trokšņu slāpēšanas tehnoloģija gādā par balss sakaru kvalitāti.

Ātrs Wi-Fi. Klēpjdatorā ir iebūvēts gigabita klases bezvadu modulis Wi-Fi 6 (802.11 ac). Tas nodrošina ātrdarbīgu savienojumu ar minimālu aizkavēšanos, kas ir svarīgi tiešsaistes spēlēm. Tehnoloģija "ROG Range Boost" palielina pārklājuma zonu par 30% un uzlabo bezvadu signāla stabilitāti.

Uzlāde. Mūsdienu spēles ir ļoti prasīgas attiecībā uz datora resursu patēriņu. Pateicoties jaudīgam akumulatoram, "ROG Strix Scar 17 G733" var nodrošināt pāris stundas spēļu autonomā režīmā. Ja nolemsit skatīties video, tad ražotājs sola līdz pat 11 darbības stundām. Uzlādēt klēpjdatoru var ne tikai no elektriskās rozetes, bet arī no ārējā akumulatora caur USB-C pieslēgvietu.

Foto: Publicitātes foto

Piekariņš "Keystone II". Kopā ar klēpjdatoru jaunais īpašnieks saņem piekariņu "Keystone II", kas izmanto bezvadu NFC interfeisu. To var ievietot speciālā pieslēgvietā, un, to pieslēdzot, tiek automātiski lejupielādēts lietotāja profils ar uzstādījumiem, tiek aktivizētas konkrētas programmas, tiek nodrošināta piekļuve slēptajam diskam, kas ir paredzēts konfidenciālo failu uzglabāšanai utt.

Interfeisi. Viens USB ports 3.2 Type-C un trīs USB 3.2 Gen1 Type-A plus 2.0b HDMI, lai pārraidītu 4K formāta (60 Hz) attēlu uz ārējo monitoru vai televizoru. Savukārt – lai kabeļi nepītos un netraucētu darbam, kabeļu ligzdas ir izvietotas klēpjdatora aizmugurē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!