Foto: Publicitātes foto
Jaunais "Sāga" tirdzniecības centrs teritorijas apzaļumošanā ieguldījis aptuveni 150 000 eiro, kopumā iestādot vairāk nekā 600 koku un krūmu. Tā rezultātā tirdzniecības centrs kļūs par vienu no zaļākajiem šāda veida projektiem Rīgā, papildinot tuvumā esošo mežu masīvu.

Attīstītājs "VPH Latvia" savā darbībā ievēro ilgtspējīgas politikas principus. Pēc savas iniciatīvas tas rūpējas par zaļas un ģimenēm draudzīgas vides izveidi apkārt tirdzniecības centram, nodrošinot kvalitatīvu dzīves un darba telpu.

"Atrodamies pilsētvidē, kur Stopiņu mežs sastopas ar Mežciema apbūvi. Tāpēc mums bija būtiski investēt teritorijas labiekārtošanā, iestādot ievērojamu daudzumu koku un krūmu. Teritorijas plašums deva mums iespēju izveidot vienu no zaļākajām teritorijām apkaimē, kur vietējie iedzīvotāji un apmeklētāji varēs izbaudīt parka sajūtas. Turklāt izvēlējāmies saglabāt un labiekārtot teritoriju ap dīķi, kas dos papildu atpūtas iespējas vasarās kafejnīcu āra terasēs un sporta laukumos," norāda SIA "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns.

Ap tirdzniecības centru tika iestādīti vairāk nekā 130 koki un 460 krūmi. Kopā teritoriju papildinās 18 dažādu šķirņu koki un krūmi.

Tirdzniecības centrs atrodas uz Rīgas un Stopiņu novada robežas, blakus "Ikea" tirdzniecības centram. Tā kopējā platība būs 57 000 kvadrātmetri.

"Sāga" tirdzniecības centru attīsta SIA "VPH Latvia", kas attīsta un pārvalda pasaules mēroga komerciālos nekustamos īpašumus starptautiskiem un vietējiem nomniekiem Baltijas valstīs un Baltkrievijā. Uzņēmuma veiksmes pamatā ir pieeja "nomnieks pirmais", kas nozīmē, ka tā virzītājspēks ir nomnieki. Starp "VPH" attīstītajiem projektiem var minēt "Nordika Shopping Valley" Viļņā ar atrašanās vietu blakus "Ikea". Līdz šim Latvijā tas ir īstenojis tirdzniecības centra "Mežciems" izveidi 2014. gadā, kuru pārvaldīja līdz 2017. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!