Foto: Publicitātes foto
Gleznainajās Jūrmalas kāpās 5.linija 1a Bulduros parādījusies viesmīlības un gastronomiskās baudas oāze - restorāns uz riteņiem Rahmat. Iestādes nosaukums krievu valodā nozīmē “paldies”. Šis ir vārds, kuru jūs atstāsiet pēc sevis, ēdot sulīgus, smaržīgus tatāru čeburekus, ečpočmakus un šaurmu.

Iestādes īpašniece - Oksana Lāce - Latvijas iedzīvotājiem ir pazīstama ar izcilas uzkopšanas paklpojumiem zem zīmola Zolushka.lv. Nesen Oksana nolēma atgriezties pie tatāru izcelsmes un iedzīvināja ideju par pieejamu un garšīgu tatāru ēdienu virtuvi Latvijā.

Visi ēdieni tiek sagatavoti no dabīgiem ekoloģiskiem produktiem.

Visi Rahmat ēdieni tiek gatavoti mājas virtuvē, izmantojot labākās un ekoloģiski tīrākās sastāvdaļas. Tātad pavāri gaļu un mājputnus pērk no Jēkabpils saimniecības. Visas mērces gatavo paši. Un restorāna komandai bija vajadzīgi mēneši, lai atrastu pareizo lavašu šaurmai. Un šis mērķis ir sasniegts!!!

"Es esmu pārtikas baudītājs, es nevaru ēst lētu, ķīmisku pārtiku. Un mūsu restorāna viesiem mēs izvēlamies tikai svaigus produktus: atlasītus dārzeņus, žāvētus augļus, ekoloģiski tīru gaļu. Mēs nelietojam konservantus, krāsvielas un garšas uzlabotājus," - stāsta Oksana, kuras rīts katru dienu sākas ar "trakajiem" ečočmaku aromātiem no krāsns.

Kam sārtu pīrāgu ar kraukšķīgu virsmiņu?

Tatāri ir viesmīlīgi cilvēki. Un viņu virtuve ir garšīga un barojoša. Tas atspoguļojas katrā Rahmat ēdienā. Tātad, ečpočmaks (gaļas pīrāgs) tiek gatavots ar rokām, ar lielu mīlestību un degsmi, viesiem pasniedzot karstā veidā. Iekšējs pīrādziņa pildījums izrādās sulīgs, jo gaļa ar dārzeņiem pīrāga iekšienē ilgi nīkuļo.

Restorāna ēdienkarte ir ļoti demokrātiska - viss maksā līdz 5 eiro. Kistibai ar kartupeļiem, šaurma ar vistu, ečpočmaks ar dažādiem pildījumiem, čebureki, vairāku veidu salāti, bet desertā varat baudīt saldos ruļļus ar riekstiem - barmaku. Jūs varat to ņemt līdzi vai paēst uz skaistas, baltas terases ar skatu uz jūru. Romantiski un garšīgi!

Restorāns atrodās pie izejas uz jūru 5.līnijā (netālu no glābšanas stacijas) un gaida viesus katru dienu no pulksten 13.00 līdz 21.00.

Šeit ar prieku pagatavos garšīgus tatāru ēdienus izbraukuma pasākumiem un bērnu ballītēm (bērniem ļoti patīk ečpočmaks, un tā ir lieliska alternatīva garlaicīgai picai). Piegādes pasūtījumu var veikt, zvanot pa tālruni 27726340.

Rahmat organizē ēdienu piegādi Jūrmalā.

Nu, rehim ittegez (laipni gaidīti), dārgie jūrmalnieki un pilsētas viesi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!