Foto: Publicitātes foto
Taivānas uzņēmuma ASUS portatīvo datoru sērija "ZenBook" sava stilīgā dizaina, augstās konstrukcijas kvalitātes un bezkompromisa veiktspējas dēļ jau sen ir iemantojusi popularitāti. Nu ASUS "ultrabook" kopienai pievienojies jauns modelis – "ZenBook Flip S" UX371EA, kam vērts pievērst rūpīgu uzmanību.

Ja pavisam īsi, tad ASUS "ZenBook Flip S" UX371EA ir jaudīgs "premium ultrabook transformeris", kas nepieciešamības gadījumā viegli pārvēršams par planšeti. "Premium" īpašības šajā ierīcē izpaužas gan tehniskajos raksturlielumos (tas faktiski ir maksimāli jaudīgākais no šobrīd iegādājamajiem šādas komplektācijas datoriem), materiālu un konstrukcijas kvalitātē, fiziskajos izmēros un svarā, kā arī faktā, ka ASUS "ZenBook Flip S" UX371EA izskatās stilīgi un dārgi.

Tas nav pārspīlējums: klēpjdators ar nefrīta melnu korpusu un vara sarkaniem akcentiem lieliski izskatīsies gan svarīgā sapulcē, gan arī uz darba galda cilvēkam, kuram izsmalcināts dizains ir tikpat svarīgs kā bezkompromisu uzticamība un veiktspēja.

Tomēr ļoti iespējams, ka "ASUS ZenBook Flip S" UX371EA uzmanību piesaistīs nevis ar korpusa dizainu, bet gan ekrānu. Daudzi specializēti IT izdevumi uzsver, ka OLED panelis (izšķirtspēja līdz 4K/UHD) pēc saviem raksturlielumiem ir tuvs ideālam. Turklāt nav būtiski, vai izmantojat klēpjdatoru darbam, vai izklaidēm.

Sensorekrānu iespējams pagriezt par 360 grādiem, pārvēršot to planšetē (šajā gadījumā klaviatūra atslēdzas). Lietot klēpjdatoru šādā formātā ir ērti: te būtisku lomu spēlē tā izmēri – korpusa biezums ir 13,9 mm un svars 1,2 kg.

Ja lietosiet "ZenBook Flip S" ceļā, tad svarīgi, cik ilgi darbosies akumulators. ASUS inženieri apgalvo, ka ar vienu baterijas uzlādi pietiks līdz 15 stundām, savukārt ar paātrinātās uzlādes tehnoloģiju akumulatoru no 0% var uzlādēt līdz 60% 49 minūšu laikā. Turklāt, pateicoties savienojamībai ar standarta USB-C ierīcēm, šo "ultrabook" klēpjdatoru viegli var uzlādēt arī mobili, piemēram, no ārējiem akumulatoriem.

Jā, baterija var "nodzīvot" 15 stundas, taču, protams, ja spēlēsiet mūsdienīgas spēles, tām būs nepieciešams vairāk jaudas. Taču atsacīties no spēlēm nemaz nav tik vienkārši, jo "ZenBook Flip S" burtiski aicināt aicina brīvbrīdī uzspēlēt. Maksimālajā konfigurācijā klēpjdatoru var aprīkot ar 16 GB operatīvo atmiņu un 1 GB SSD. Apvienojumā ar 11. paaudzes "Intel Corei7" procesoru un "Intel Iris Xe" grafisko kodolu jau ir pietiekami, lai patīkami īsinātu laiku ar datorspēlēm.

Kas vēl?

  • Uzticamība. "ZenBook Flip S" atbilst MIL-STD 810G uzticamības standartam. Tomēr ASUS šim standartam pievienoja savus testus, kas ievērojami pārsniedz datorindustrijas vispārpieņemtos standartus. Tika testēta klēpjdatora izturība pret triecieniem, vibrāciju, zemu temperatūru utt.

  • Stabils internets. "ZenBook Flip S" izstrādē ir realizēts pilnvērtīgs standarta Wi-Fi 6 bezvadu risinājums, kas ieguvis nosaukumu "WiFi Master Premium". Tas ietver ekskluzīvas "WiFi Stabilizer" un "WiFi SmartConnect" tehnoloģijas. Pirmā no tām kalpo citu bezvadu ierīču traucējumu filtrēšanai, savukārt otrā automātiski izvēlas labāko Wi-Fi piekļuves punktu no visiem pieejamajiem.
  • Optimizācija videosakariem. "Ultrabook" ir trokšņu slāpēšanas tehnoloģija, un tas "attīra" skaņu videokonferenču laikā, tāpēc sarunu biedru balsis dzirdamas daudz skaidrāk.

  • Parole – jūsu seja. "ZenBook Flip S" acumirklī atpazīst jūsu seju ar IK kameras palīdzību. Patiecoties "Windows Hello" tehnoloģijai, paroles ir pagātne!
  • Aizraujoša skaņa. Pie audio ASUS strādāja kopā ar uzņēmuma "Harman Kardon" ekspertiem. Rezultātā "ZenBook Flip S" nodrošina skaņas kvalitāti, kāda nav nevienam citam šāda tipa kompaktam klēpjdatoram.

  • Noderīgas funkcijas. "MyASUS" ir iebūvēta aplikāciju kolekcija, kas padarīs lietotāja dzīvi daudz vieglāku un ērtāku. Starp tām atrodama programma failu pārsūtīšanai no viedtelefona uz viedtelefonu, telefonzvani no "ultrabook", attālināta piekļuve failiem, ekrāna dublēšana un daudz kas cits. Tas viss jau ir ierīkots un darbojas ar "Windows 10" operētājsistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!