Foto: Publicitātes foto
"Interreg Latvija – Lietuva" programmas 2014. – 2020. gadam projekts "Mentorings jauniešu uzņēmējdarbības atbalstam "Bonus LT-LV"", Nr. LT_LV/2.1./LLI-147/2017 tika uzsākts 2017. gada martā un tika noslēgts ar konferenci 2018. gada 13. septembrī Daugavpils Universitātē.

Projekta mērķis bija veicināt uzņēmējdarbību un jauniešu radītu uzņēmumu veidošanos Lietuvas un Latvijas pierobežas reģionos. Ilgtermiņā jaunieši, kas uzsākuši uzņēmējdarbību reģionā, saista savas izglītības un karjeras izaugsmes ar konkrēto reģionu, kurā jau ir uzsākta aktīva darbība.

Projekta partneri: Daugavpils Universitāte (Latvija), Kauņas Tehnoloģiju universitāte (Lietuva), Biedrība "PVC" (Lietuva).

Tā ietvaros tika organizētas:

  • divas skolotāju apmācības,
  • 133 tematiskās inovatoru tikšanās Latvijā un Lietuvā,
  • divas starptautiskas biznesa ideju izstādes,
  • četras starptautiskas nometnes,
  • divi starptautiski konkursi: "Starptautiskais jauno inovātoru konkurss" un "Starptautiskais biznesa līderu konkurss".

Projekta laikā e-mācību vidē "Moodle" tika izveidots atvērtais avots ar mācību materiāliem, kas sadalīti 10 tēmās un pieejami ikvienam interesentam. Lietuviešu partneru vadībā tika izstrādāts "Bonus LT-LV" modelis – sadarbības platforma, skolēniem, studentiem, jaunajiem inovātoriem un esošajiem uzņēmumiem un atbalsta organizācijām, lai veicinātu sadarbību, jaunu uzņēmumu veidošanos un projekta mērķu ilgtspējību.

Visa projekta laikā jauniešus motivēja, iedvesmoja un sniedza dažādus biznesa uzsākšanas rīkus projekta mentori. Rezultātā visās pozīcijās dalību ņēma vairāk jauniešu un skolotāju, nekā tika sākotnēji paredzēts, kas tieši norāda uz projektā izvirzīto problēmu un piedāvāto risinājumu aktualitāti. Kopumā projektā iesaistījās vairāk kā 2 500 dalībnieku.

Kopējās projekta izmaksas ir 523 818, 37 eiro. Projekta līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ir 445 245, 60 eiro.

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par šīs publikācijas saturu pilnībā atbild Daugavpils Universitātes Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļa, un tas nekādos apstākļos nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.

Informācijai: www.bonuslt-lv.eu, www.latlit.eu, www.europa.eu
Tēmturis: #LATLIT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!