Foto: Publicitātes foto
Naudas taupīšana aktuāla daudziem. Daži tādā veidā plāno iekrāt naudu lielāku ieceru īstenošanai, citi – vēlas izveidot uzkrājumu dažādu neplānotu situāciju risināšanai.

Dažkārt visdažādākos mērķus var palīdzēt sasniegt arī patēriņa kredīts privātpersonām – īpaši situācijās, kad naudas līdzekļus šiem mērķiem sakrāt nav laika. Taču, ja nekādas steigas nav, uzkrājuma veidošana būs drošāks variants, kā iegūt ieceru īstenošanai nepieciešamo naudas summu.

Pastāv gan pavisam ierasti, gan arī mazliet neparasti veidi, kā ietaupīt naudas līdzekļus. Ieskaties šajos 5 padomos, kas palīdzēs ietaupīt vairāk naudas un īstenot svarīgākus dzīves mērķus.

Atrodi dzīvesvietu tuvāk darbam

Laiks ir nauda – jo vairāk laika pavadi ceļā uz darbu un atpakaļ uz mājām, jo mazāk laika paliek naudas pelnīšanai vai vienkārši dzīves baudīšanai. Apsver iespēju pārvākties tuvāk darbam. Ja uz darbu varēsi aiziet kājām, ietaupīsi to naudu, ko citkārt būtu jāatdod par sabiedriskā transporta pakalpojumiem vai degvielu. Dzīvošana tuvāk darbam var arī būtiski uzlabot dzīves kvalitāti, jo garais laiks, kas jāpavada ceļā, dzīvojot tālu no darba vietas, mēdz būt ļoti nogurdinošs.

Atbrīvojies no sliktajiem un dārgajiem ieradumiem

Alkohols un cigaretes, saldumi, neveselīgas uzkodas, video spēles, bieža ēšana ārpus mājas- tie ir tikai daži no ieradumiem, kas var atstāt ietekmi gan uz veselību, gan finansiālo situāciju. Tev jāpajautā sev – vai tas ir tā vērts? Vai šie ieradumi palīdz tuvoties noteiktajiem mērķiem? Lai uzlabotu veselību un saglabātu finansiālo stabilitāti, vērts atteikties no dārgākajiem un neveselīgākajiem ieradumiem, tādā veidā ietaupot ievērojamas naudas summas un uzlabojot dzīves kvalitāti kopumā.

Plāno maltītes

Plānojot ēdienreizes iepriekš, vari izvairīties no kārdinājumiem iztērēt daudz naudas ēdienam. Precīzi zinot, ko gatavosi, vari sastādīt iepirkumu sarakstu un iegādāties tikai to, kas nepieciešams. Tādā veidā arī veiksmīgāk var plānot personīgo budžetu. Lai gūtu iedvesmu maltītēm, var izmantot gan pavārgrāmatas, gan internetu – dažādos ēst gatavošanas blogos, vietnē Pinterest, kā arī citur varēsi atrast visdažādākās receptes un visu citu, kas saistīts ar veselīgu un budžetam draudzīgu maltīšu gatavošanu mājās.

Meklē radošus veidus, kā izklaidēties

Naudas taupīšana var būtiski ietekmēt sociālo dzīvi, jo izklaidēm var atvēlēt mazāk, kā iepriekš. Izklaidēties mazāk ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā ietaupīt, taču tas var atstāt ietekmi uz garastāvokli un attiecībām. Esi radošs! Uzrīko spēļu vakaru, gatavo vakariņas kopā ar draugiem, dodies pārgājienā, uzrīko pikniku, organizē basketbola turnīru, apmeklē bezmaksas pasākumus tuvākajā apkārtnē.

Šie ir tikai daži no ieteikumiem, kā ietaupīt naudu ikdienā. Meklējot dažādus radošus risinājumus, var atrast tieši to, kas būs efektīvākais tieši Tev!

AIZŅEMIES ATBILDĪGI, IZVĒRTĒJOT SAVAS IESPĒJAS ATMAKSĀT
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!