Foto: Publicitātes foto
Kāda ir pirmā doma, kas nāk prātā, kad izdzirdi vārdu "rakstāmgalds"? Monolīts koka rakstāmgalds ar lakotu virsmu un atvilktnēm katrā pusē vai neliels bērnu rakstāmgalds ar metāla rāmi un kājām? Varbūt klasisks stūra rakstāmgalds ar lielu darba virsmu?

Izvēlei pieejams ļoti plašs biroja galdu, rakstāmgaldu un datorgaldu klāsts. Dažādi modeļi, dizains, funkcionālie risinājumi un apdares materiāli. Taču kāds galds ir piemērots tieši tavām nepieciešamībām?

Šajā rakstā apskatīsim galvenos aspektus, kas jāņem vērā, izvēloties rakstāmgaldu, lai tas būtu ne vien kvalitatīvs, bet arī ergonomisks un ilgtspējīgs risinājums, kas piemērots tieši tev.

Rakstāmgalda virsmas forma


Klasiskākais no biroja galdiem ir taisnstūra formas rakstāmgalds. Šāda galda forma nodrošina optimālāko telpas platības izmantošanu, kā arī ir funkcionāli ļoti ērta, parocīga un praktiska.

Otrs plašāk izplatītais biroja galda veids ir stūra rakstāmgalds. Šādas galda formas priekšrocība ir iespēja to novietot telpas stūrī, efektīvi izmantojot arī nelielas telpas platību, taču tajā pašā laikā nodrošinot lielāku, ērti pārskatāmu un parocīgu darba virsmu. Stūra galdus var novietot arī vienu pretim otram, tādējādi izveidojot savienotas darba vietas vairākiem darbiniekiem, palielinot kopējo galda virsmas platību.

Rakstāmgalda izmērs


Pieejami dažāda izmēra biroja galdi, rakstāmgaldi un datorgaldi, kas ļauj piemeklēt atbilstošāko risinājumu gan birojiem, gan mājas birojiem, kur darba telpa jāizmanto pēc iespējas efektīvāk.

Viena no mazu un vidēju izmēru biroja galdu priekšrocībām ir iespēja tos savietot vienu otram līdzās, tādējādi veidojot lielākas darba virsmas pēc nepieciešamības. Piemēram, sapulču telpās. Šāds darba vietas risinājums ir aktuāls arī atvērta tipa birojos un telpās, kurām ir daudzpusīgs pielietojums.

Mājas birojam pieejami arī īpaši kompakti datorgaldi vai rakstāmgaldi ar vienas kājas rāmi un krustenisko atbalstu papildu stabilitāte. Šāds rakstāmgalds ir ne vien praktisks, bet arī ergonomisks risinājums, jo pieejams gan ar riteņiem ērtākai galda pārvietošanai, gan augstuma regulāciju, īpaši ērtai galda pielāgojamībai.

Ievērības cienīgs ir arī augstumā regulējams un īpaši kompakts stūra rakstāmgalds no "Modulus" sērijas. Galda konceptu izstrādājusi "AJ Produkti" dizaina komanda un šos rakstāmgaldus iespējams savietot arī kopā pa četriem. Tas palīdz ietaupīt telpu un piešķir šim rakstāmgaldam papildu funkcionalitāti. Arī šis ir augstumā regulējams biroja galds.

Virsmas materiāls


Kvalitatīvs rakstāmgalds ir raksturīgs ar izturīgu, viegli kopjamu un ilgtspējīgu virsmas materiālu un apdari. Izplatītākās ir virsmas ar lamināta vai augstspiediena lamināta apdari. Arī virsmu materiāla biezumi mēdz būt atšķirīgi. Biežāk sastopama un rekomendējama 22 mm vai 25 mm rakstāmgalda virsma, kas nodrošina pietiekamu virsmas cietību, stabilitāti un ļauj samazināt galda kopējo svaru.

Aktuāls un ļoti ērts risinājums ir rakstāmgalds ar virsmu, ergonomisks biroja galds uz kuras nepaliek pirkstu nospiedumi. Šādas virsmas ir ļoti ērti un viegli kopjamas, kā arī nodrošina vizuālo estētiku arī melna krāsojuma galdiem. Lielisks piemērs ir galdi no "Novus" sērijas.

Pieejamas arī skaņu absorbējošas un troksni slāpējošas rakstāmgaldu virsmas, kas palīdzēs uzlabot akustisko vidi darba vai mācību procesa laikā, un uzlabos koncentrēšanās spējas.

Rakstāmgalda kāju rāmis

Biežāk sastopamais rakstāmgalda rāmis ir balstīts uz četrām kājām. Tā ir stabila konstrukcija ar pierādītu praktisko pielietojumu. Šāds rakstāmgalds ir ērti papildināms ar atvilktņu bloku un novietojams arī uz nedaudz nelīdzenas virsmas, stabilitātes nodrošināšanai izmantojot kāju augstuma regulatorus.

Alternatīvs risinājums ir ergonomisks rakstāmgalds ar T veida rāmi. Arī šāds galds ir ļoti stabils un ērti lietojams ikdienā. Turklāt šāda konstrukcija nodrošina papildu vietu zem galda virsmas.

Rakstāmgalds ar L veida rāmi ir īpaši stabils, jo šādas formas monolīts kāju rāmis nodrošina vienmērīgu svara sadali un atbalstu. Šis ir ļoti piemērots risinājums, ja nepieciešams kvalitatīvs bērnu rakstāmgalds.

Augstumā regulējams galds


Augstumā regulējams galds ir viens no pieprasītākajiem biroja galdu veidiem, kas šobrīd pieejami tirgū. Šādam galdam ir daudz priekšrocību. Pirmkārt, augstumā regulējams biroja galds nodrošina īpašu ergonomiku. Individuāli pielāgojamais augstums, ļauj to adaptēt katra darbinieka ērtākajai darba pozīcijai. Šis ir īpaši svarīgs aspekts uzņēmumos, kur pie viena biroja galda strādā pamīšus strādā vairāki darbinieki.

Elektriski augstumā regulējams rakstāmgalds nodrošina arī iespēju pamainīt darba pozīciju, lai darbu var veikt arī stāvot kājās. Šāda fiziskā aktivitāte darba laikā tonizē ķermeņa muskulatūru, samazina fizisko un emocionālo nogurumu un palielina koncentrēšanās spējas.

Šāds ergonomisks rakstāmgalds "Modulus Smart" pieejams arī ar īpašu digitālu funkciju, kas atgādinās darbiniekam, kad būs pienācis laiks mainīt darba pozu.

Bērnu rakstāmgalds


Līdzīgi kā ergonomisks biroja galds, arī kvalitatīvs bērnu rakstāmgalds spēj uzlabot un nodrošināt ergonomisku mācību vidi, kas sekmēs skolēna mācību vielas apguves procesu.

Tieši šī iemesla dēļ, izvēloties rakstāmgaldu bērnam, iesakām izvēlēties augstumā regulējamu rakstāmgaldu. Tādējādi nodrošināsiet ērtu un ergonomisku mācību vidi, turklāt, augstumā regulējams galds var tikt pielāgots dažāda vecuma un attiecīgi arī auguma bērniem. Tieši šī daudzpusīgā pielāgojamība un kvalitāte padara šāda veida rakstāmgaldus par ilgtspējīgu ieguldījumu, kas atmaksājas.

Rakstāmgalda piederumi

Lai nodrošinātu pēc iespējas ērtāku un pilnvērtīgāku darba vidi, rakstāmgaldu ieteicams papildināt ar atvilktņu bloku, skaņu absorbējošu rakstāmgalda starpsienu. Lieliski noderēs arī ergonomisks biroja krēsls.

Kvalitatīvs rakstāmgalds

Kvalitatīvi un ilgtspējīgi materiāli ir garants rakstāmgalda ilgmūžībai. Šis aspekts ir īpaši svarīgs izvēloties augstumā regulējamu rakstāmgaldu, kur nozīmīgs detaļu mezgls ir augstuma regulācijas motora mehānisms.

Jāņem vērā, ka kvalitatīvs biroja galds vai ergonomisks rakstāmgalds ir ilgtermiņa investīcija, kas nodrošina ne vien ērtāku darba vai mācību vidi, bet arī uzlabo fizisko un emocionālo pašsajūtu.

Ja nepieciešams padoms tieši tev piemērotākā biroja galda vai rakstāmgalda izvēlē, jautā padomu kompetentiem speciālistiem no "AJ Produkti" un mēs palīdzēsim piemeklēt atbilstošāko risinājumu no mūsu plašā biroja galdu klāsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!