Talsos, 17. septembrī plkst. 10.00 Tautas namā notiks paneļdiskusija „Jaunas iespējas uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai”. Esošie uzņēmēji un interesenti, kas seko informācijai par attīstības iespējām, aicināti klātienē iepazīties ar ekspertu sniegto informāciju par jaunievedumiem likumdošanā uzņēmējdarbības vides uzlabošanai un pašreiz pieejamo ES struktūrfondu atbalstu.

Šobrīd, kad skolu absolventi dodas laimi meklēt pasaulē, uz vietas paliekam mēs,  pieaugušie. Mēs zinām, ka iekārtoties svešā valstī mums būs ļoti grūti vai neiespējami, bet šeit palikt un pensiju sagaidīt ļoti lielai daļai nozīmē ekonomēt maizes iegādei...  Ir pēdējais laiks mainīt „patērētāja domāšanu": uzņemties atbildību par savu nākotni nozīmē būt uzņēmējam.  

Plašu, visaptverošu, koncentrētu skatījumu par biznesa atbalsta iespējām vietējo pašvaldību attīstības kontekstā varat gūt, apmeklējot Talsu novada Pieaugušo izglītības centra organizēto bezmaksas paneļdiskusiju- gan kā klausītājs, gan uzdodot jautājumus. Atbildes sniegs nozaru eksperti par tēmām, kas pašreiz ir atbildīgas par vietējo attīstību visplašākajā skatījumā. Par likumdošanas izmaiņām uzņēmējdarbības vides uzlabošanai notiks debates diskusijas pirmajā daļā. Informāciju sniegs Ekonomikas un Finanšu ministriju pārstāvji. Hipotēku un zemes bankas pārstāvis informēs par jaunajām aizdevuma programmām. Jaumajiem uzņēmējiem atbalsta iespējas piedāvās un prezentēs Biznesa inkubators.

Paneļdiskusijas otrajā daļā tiks sniegta informācija par šī gada nogalē pieejamajiem ES struktūrfondiem. Tiks diskutēts par struktūrfondu pieejamību, prioritātēm, iespējām un problēmām, kas ar to saistītas, kā arī par programmām, kas paredz finansēt nepieciešamās apmācības ne tikai bezdarbniekiem, bet arī strādājošajiem iedzīvotājiem. Dalībnieki: eksperti no  Latvijas investīcijas aģentūras, Lauku atbalsta dienesta, Nodarbinātības valsts aģentūras, Talsu komersantu kluba un Starptautiskā vides sadarbības centra „Eiromāja".

Sīkāka informācija: www.talsi.lv/jaunumi . Lūdzam pieteikties pa tālruni 6 32 37583; mob. 26518464 vai e-pastu talsupic@apollo.lv līdz 15. septembrim!

Tam kuģim, kam nav gala mērķa, nekad nepūtīs ceļa vējš! (Seneka)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!