Foto: Publicitātes foto
Baltijas tirgotājiem un pakalpojumu sniedzējiem Citadele ir sākusi piedāvāt jaunu maksājumu pieņemšanas risinājumu – Citadele Phone POS. Tā ir lietotne Android ierīcēm, kas uzņēmējiem ļauj pieņemt bezkontakta maksājumus ar savu viedtālruni vai planšetdatoru. Uzņēmējam viss process – lietotnes lejupielāde un līguma parakstīšana – ir pieejams attālināti. Citadele Phone POS ir izstrādāts sadarbībā ar Visa Tap to phone programmu un IT uzņēmumu IBA Group, un tas ir pirmais bankas piedāvātais Visa un Mastercard sertificētais risinājums Baltijā, kas neprasa atsevišķu ierīci maksājumu pieņemšanai.

Maksājumu pieņemšana un samaksa ir vienkārša abām pusēm – gan pārdevējiem, gan pircējiem.

Ieguvēji no Citadele Phone POS būs tirgotāji un pakalpojumu sniedzēji Baltijā, kuriem svarīga mobilitāte un nav nepieciešamības izmantot POS termināli regulāri, jo tam nav nomas vai abonēšanas maksas. Uzņēmējam viss process jāveic attālināti – vispirms nepieciešams lejupielādēt lietotni Google Play store, tad parakstīt līgumu, izmantojot elektronisko parakstu, un var sākt pieņemt maksājumus.

"Ja pirms dažiem gadiem revolūcija bija kļūšana par bankas klientu ar selfiju vai maksājumu veikšana ar telefonu, tad Citadele Phone POS ir nākamā inovācija, ar kuru parādām Latvijas finanšu tehnoloģiju straujo attīstību. Tas būs liels jauninājums uzņēmējiem, bet visvairāk pārsteigti būs pircēji, jo Baltijā Citadele Phone POS ir pirmais šāda veida risinājums, ko saviem klientiem piedāvā banka. Lai arī cilvēki būs pārsteigti, varam būt droši, ka POS terminālis viedtālrunī pavisam drīz būs ierasta lieta tāpat kā bezkontakta maksājumu kartes un maksājumi ar telefonu," uzsver Vladislavs Mironovs, Citadeles valdes loceklis.

Aicinām ielūkoties, kā latviešu dizainere un zīmola "malvine.lv" īpašniece Malvīne Mennika Citadele Phone POS izmanto savā ikdienā.

"Mēs esam patiesi gandarīti būt daļa no Citadele bankas digitālās inovācijas sasniegumiem, kas koncentrējas uz nevainojamu klientu pieredzi gan karšu īpašniekiem, gan tirgotājiem. Mūsuprāt, iespēja pārvērst viedtālruni POS terminālī ir īpaši nozīmīga mazajiem un vidējiem uzņēmējiem. Citadele Phone POS sniedz gan papildus mobilitāti, gan daudz vienkāršotāku iespēju tirgotājiem pieņemt apmaksu. Šis risinājums ir ne tikai tehnoloģiska inovācija, bet arī atbalsts ātrākai biznesa lēmumu pieņemšanai un pakalpojumu pieejamībai attālināti. Priecājamies redzēt, ka Citadele ir priekšgalā pārējiem industrijas spēlētājiem un pirmā Baltijā piedāvā šo risinājumu tirgotājiem un viņu klientiem," sacīja Riikka Salminen, Visa Europe Zviedrijas, Somijas un Baltijas valstu reģiona vadītāja.

Īpaša uzmanība lietotnes izstrādē ir pievērsta drošībai, lai pircēji būtu pārliecināti, ka viņu kartes informācija vai ievadītais PIN kods netiek saglabāts pārdevēja telefonā. Citadele Phone POS lietotne tāpat kā Citadeles bankas lietotne neatļauj ekrāna ierakstīšanu, ekrānšāviņa uzņemšanu vai jebkādas citas aizdomīgas darbības. Lietotni nevar instalēt ierīcēs, kurās instalētas nelegālas programmas ar mērķi iegūt datus. Citadele lietotnes izstrādē sadarbojās ar IT risinājumu izstrādātāju IBA Group. Citadele Phone POS pieņem Visa un Mastercard maksājumu kartes, un transakciju apstrādi veic Worldline.

Citadele POS terminālis pieejams Google Play store pagaidām tikai Android ierīcēm – viedtālruņiem un planšetdatoriem ar vismaz 8. operētājsistēmas versiju un NFC lasītāju.

Kā soli pa solim tikt līdz maksājumu pieņemšanai ar Citadele Phone POS?

1. Pirmais un galvenais jautājums ir, vai attiecīgais uzņēmums vai pašnodarbinātā persona ir Citadeles klients.

2. Ja vēl nav, tad gan juridiskas gan privātpersonas var kļūt par klientu un atvērt kontu attālināti.

3. Ja ir, tad nepieciešams aizpildīt Citadeles mājaslapā esošo pieteikuma formu.

4. Pēc tam Citadele veic Visa un Mastercard noteiktās pārbaudes.

5. Ja viss kārtībā, banka uz klienta norādīto e-pastu atsūta līgumu, ko var parakstīt ar e-parakstu.

6. Kad līgums parakstīts, banka klientam nosūta nepieciešamos datus - lietotājvārdu un paroli.

7. Tālāk klients atver Google Play lietotņu veikalu, sameklē Citadele Phone POS lietotni un lejupielādē to tajā ierīcē, ko vēlas izmantot kā termināli. Klientam būs nepieciešama arī tapXphone lietotne, kas nodrošina risinājuma tehnisko darbību. Tehniski sanāk lejuplādēt divas lietotnes, bet visas ikdienas darbības notiks lietotnē Citadele Phone POS.

8. Lietotnē jāizveido savs lietotāja konts, izmantojot bankas izsniegto lietotājvārdu un paroli.

9. Kad tas izdarīts, lietotājs būtībā jau uzreiz var sākt pieņemt maksājumus ar šo ierīci.

Aicinām noskatīties Citadele Phone POS prezentāciju, kurā Kristaps Skutelis, kursors.lv idejas autors un galvenais redaktors, iztaujā Vladislavu Mironovu, Citadeles valdes locekli, aicinot atbildēt uz visiem neskaidrajiem jautājumiem un demonstrēt jauno risinājumu, noslēgumā veicot norēķinu ar savu maksājuma gredzenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!