Foto: Publicitātes foto
Rokas pulkstenis - vienkāršs, bet pārsteidzoši lietderīgs ikdienas sabiedrotais, kas spējis saglabāt savu aktualitāti un noderīgumu cauri gadsimitiem. No unikālas idejas, kas radās pirms pieciem gadu simtiem, ilga izstrādes procesa līdz tehnoloģiskam izrāvienam mūsdienās, rokas pulkstenis arvien ir aktuāls aksesuārs, pateicoties viedo tehnoloģiju attīstībai, ievērojami pārsniedz tā sākotnējās funkcijas un iespējas. Paturot prātā vēsturiskās vērtības un nākotnes vīziju par ērtāku un ilgtspējīgāku lietotāja pieredzi, Huawei piedāvā jauno Huawei Watch 3 Pro, lai papildinātu izsmalcinātu tēlu, tajā pašā laikā sniedzot tā valkātājam viedāku pieredzi.

Rokas pulksteņu dizaina un ilgtspējas evolūcija

Pirmās rokas pulksteņu versijas bija paredzētas sievietēm. To korpuss nebija hermētiski noslēgts un dizains neilgtspējīgs, jo delikātie zelta un sudraba izejmateriāli, papildināti ar smalkiem dārgakmeņiem tos pakļāva nemitīgiem korpusa bojājumiem. Šī iemesla dēļ vīrieši turpināja izmantot kabatas pulksteņus, jo tie, glabāti žaketes vai bikšu kabatā, tika labāk pasargāti no ārējās ietekmes faktoriem.

Mūsdienās materiālu variācijas un pielietošanas veidi tiek nemitīgi testēti dažādās materiālu izturības un kvalitātes pārbaudēs, lai nodrošinātu rokas viedpulksteņu valkātājiem iespējami ilgāko kalpošanas laiku, saglabājot jaunas ierīces izskatu. Ilgtspējīgas ierīces un aksesuāri ir nākotnes un arī tagadnes tendence, tāpēc arī Huawei Watch 3 Pro ir veidots no augstākās kvalitātes titāna un safīra stikla, lai viedpulkstenis izskatītos kā jauns arī pēc vairāku gadu valkāšanas.

Tāpat materiālu ziņā ir mainījies komforta standarts - ja sākotnēji rokas pulksteņiem bija vairāk ārišķīga funkcija, tad tagad svarīgākā prioritāte ir radīt tā valkātājam maksimālu ērtību, saglabājot ārēju pievilcību. Tieši tāpēc jaunā Huawei viedpulksteņa aizmugurējais korpuss ir izstrādāts no keramikas materiāla, kas pēc apstrādes 1400 °C grādu augstā temperatūrā un kausēšanas ar safīra kristāla lēcu, sniedz ierīces valkātāja ādai patīkamu un draudzīgu pieredzi. Šāda materiāla izmantošanai ir arī praktisks nolūks uzlabot ierīces veiktspēju, jo keramikas virsma ļauj tehnoloģijām sniegt precīzāku sirdsdarbības uzraudzību un atvieglo uzlādes procesu.

Nemainīga precizitāte ar bagātīgām tehnoloģiju iespējām

Rokas pulksteņu pieprasījums un plašāka izmantošana radīja jaunas iespējas to izstrādātājiem, līdz 20. gadsimtā tika prezentēts pasaulē pirmais elektroniskais pulkstenis. Izmantotie materiāli bija vienkāršotāki un tāpēc arī vieglāk izstrādājami, toties elektroniskais mehānisms sniedza precīzāku laiku un ilgāku veiktspēju nekā to priekšgājējs.

Mūsdienās, ar viedpulksteņos iebūvēto plašo funkciju klāstu, akumulatora darbības laiks ir viens no lielākajiem izstrādātāju izaicinājums, jo klasisko uzlādes bateriju vietā viedpulksteņu darbību nodrošina elektroniskā uzlāde. Huawei Watch 3 Pro piedāvā rekordilgu viedpulksteņa darbības laiku līdz pat trīs nedēļām, izmantojot ilgo režīmu, bet līdz piecām dienām - viedajā režīmā. Ilgāks darbības laiks, ļauj tā valkātājam izmantot viedās funkcijas turpat vai nepārtraukti, kas ir svarīgi, jo inovatīvu tehnoloģiju iespēju izstrāde būtu bezjēdzīga, ja tās nebūtu iespējams ikdienā izmantot ilgstoši.

Pirmo elektronisko rokas pulksteņu izstrādātāji pat neapzinājās, kādas iespējas pavērs viņu izgudrojums, kas mūsdienās ir kļuvis par vispusīgu viedo asistentu dažādām dzīves situācijām. Līdz ar ilgāku darbības laiku Huawei viedpulkstenis spēj piedāvāt tā valkātājam plašāku funkciju klāstu, piemēram, sirdsdarbības, skābekļa piesātinājuma līmeņa asinīs un miega monitoringu 24/7, lai ierīces valkātājs būtu lietas kursā par izmaiņām savā veselības stāvoklim jebkurā diennakts stundā.

Neizsīkstošs potenciāls

Viedās veselības uzraudzības funkcijas ir tikai sākums plašajam viedpulksteņu potenciālam, jo 20. gadsimta tehnoloģiju izstrādātājiem pat prātā nenāca rokas pulksteni izmantot kā tālruni.

Viedpulkstenis ir kļuvis par neatkarīgu ierīci, kas spēj veikt zvanus, atskaņot mūziku un lejupielādēt papildu lietotnes plašākai lietotāja pieredzei. Huawei Watch 3 Pro ir pilnvērtīgs ikdienas asistents, ļaujot tā valkātājam visu lieko aizmirst mājās un doties ikdienas gaitās tikai ar viedpulksteni uz rokas vien.

Neatkarīga zvanu pārvaldība ar žestu palīdzību ir zinātniskās fantastikas žanra filmu cienīga funkcija, kas ierīces valkātājam ļauj pārvaldīt ienākošos un izejošos zvanus ar vienu rokas kustību, bet nemanāmi ātra savienojamība ar citām ierīcēm, kā bezvadu austiņām vai televīzijas ekrānu, ļaus valkātājām atskaņot jebkuru iecerēto dziesmu vai video uz jebkuras citas ierīces tuvumā. Šāds funkciju klāsts paver iespējas vēl neīstenotām tehnoloģijām, kas nākotnē varētu nodrošināt visaptverošu ierīču pārvaldību.

No laikrāžiem zelta ietvaros līdz viedpulkstenī kompakti ietērptām miljonus vērtām tehnoloģijām - rokas pulksteņu attīstība ir nebeidzams process, kas šo laikmetīgo aksesuāru arvien pilnveido ar līdz šim neiesomājamām iespējām, radot jaunu un viedāku pieredzi cilvēkiem visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!