Foto: Privātais arhīvs
AS "Baltic International Bank" pakalpojums "Mobilais DigiPass" ir viens no žurijas izvēlētajiem finālistiem banku pakalpojumu konkursā "Zelta monēta 2013". Projekts pieteikts konkursa kategorijā "Pakalpojums juridiskām personām".

Projekta apraksts

"Mobilais DigiPass" ir alternatīva tradicionālajai ierīcei, kas parasti tiek izmantota lietotāja autentifikācijai,  pieslēdzoties internetbankai, kā arī dokumentu elektroniskā paraksta ģenerēšanai. "Mobilais DigiPass" var tikt instalēts Apple iPhone telefonā vai iPad planšetdatorā, kā arī jebkurā ierīcē ar operētājsistēmu Android, un ir ideāli piemērots tiem klientiem, kas aktīvi izmanto jaunākās tehnoloģijas. Šajā gadījumā  "DigiPass" vienmēr ir līdzi,  tādējādi būtiski samazinās tā nozaudēšanas vai nozagšanas risks.

Pēc mobilā "DigiPass" aktivizēšanas ir iespējams ģenerēt vienreizējas paroles un parakstīt maksājuma uzdevumus Internetbankas sistēmā. Ar ģenerētā elektroniskā paraksta palīdzību tāpat ir iespējams parakstīt rīkojumus, kas bankā ir nosūtīti ar citu sakaru kanālu starpniecību - pa faksu, elektronisko pastu utt.

"Mobilā DigiPass" lietošanai nepieciešamo programmnodrošinājumu var lejupielādēt bez papildus maksas.

Ieguvumi klientiem:

  • Ērtības.Nav nepieciešama atsevišķa ierīce, kas ir īpaši būtiski, ja uzņēmums lieto vairākas internetbankas (kur katrai nepieciešams atsevišķs "DigiPass"). "Mobilais DigiPass" ļauj pievienot programmai vairākus dažādu banku "DigiPass" (ja banka atbalsta šo programmnodrošinājumu). Turklāt samazinās nozaudēšanas vai nozagšanas risks.
  • Izdevīgums. Ja parastā DigiPass lietotajiem vairumā gadījumu pēc baterijas ekspluatācijas beigām "DigiPass" ir jāmaina (attiecīgi par to maksājot), Mobilā DigiPass lietotājiem, pat mainot mobilo tālruni, "DigiPass" vien jāinstalē no jauna (bez papildu maksas).

Ieguvumi sabiedrībai:

  • Ekoloģiskums. Pēc ekspluatācijas beigām parasti "DigiPass" ir jāiznīcina, kas atstāj kaitīgu iespaidu uz vidi (ņemot vēra plastmasu un kaitīgos metālus).

  • Ciešāka sadarbība starp bankām. Izmantojot vienu un to pašu aplikāciju sava produkta virzīšanā klientiem, veidojas ciešāka sadarbība starp bankām.

Cik zināms, pašlaik "Baltic International Bank" ir viena no nedaudzajām bankām Latvijā, kas piedāvā šādu produktu. Aplikācija izstrādāta tā, lai būtu klientiem īpaši draudzīga; tās lietošana ir intuitīvi vienkārša un ērta.

Jaunāko tehnoloģiju izmantošana allaž piesaista gados jaunus un tehnoloģiski attīstītus cilvēkus. Īpaši aktuāli tas ir laikmetā, kad viedtālruņi ir kļuvuši par mūsu klientu ikdienu. Taču klientiem, kuriem jaunākās tehnoloģijas ir svešas, tiek saglabāta alternatīva iespēja izmantot tradicionālo "DigiPass" ierīci.


Par konkursu

Konkursu "Zelta monēta 2013" šogad pirmo reizi rīko "Latvijas Komercbanku asociācija" (LKA) un tā mērķis ir gan apkopot, gan izcelt banku labāko praksi, popularizēt banku jaunākos un klientiem noderīgākos produktus un pakalpojumus, kā arī veicināt jaunu šādu produktu radīšanu, izmantojot visas mūsdienīgās tehnoloģijas un risinājumus.

No 1.februāra līdz 14.februārim portālos "Delfi" norit balsojums par 11 žūrijas izvēlētajiem finālistiem, kurā tiks noskaidrots "Klientu balvas" ieguvējs. Balso šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!