AS "Swedbanka" pakalpojums "Iespējamās misijas Direktoru klubs" ir viens no žurijas izvēlētajiem finālistiem banku pakalpojumu konkursā "Zelta monēta 2013". Projekts pieteikts konkursa kategorijā "Ilgtspējas projekti".

Projekta apraksts

Labākas izglītības kvalitātes priekšnoteikums ir patstāvīga un atbildīga skola ar spēcīgu vadību, kas sadarbībā ar vietējo kopienu prot veidot un īstenot skolas vīziju, piesaistīt, motivēt un atbalstīt izcilus kadrus - skolotājus. Iespējamās misijas (IM) veiktā aptauja par skolu organizācijas kultūru rāda, ka skolotāji pamatā strādā izolēti viens no otra, skolas līmenī bieži nav konsekvences kopīgu, uz skolēnu vajadzībām vērstu mērķu ieviešanā. Tādēļ "Swedbank"  sadarbībā ar Iespējamo misiju uzsāka jaunu iniciatīvu - "Direktoru klubs", 2012. gadā tajā iesaistot 29 skolu vadītājus no visas Latvijas.

"Direktoru kluba" mērķis ir pilnveidot skolu direktoru vadības kompetences, lai stiprinātu skolu kapacitāti nodrošināt labāku mācību vidi skolēniem. Iniciatīva veicina sadarbību starp direktoriem un labās prakses pārņemšanu gan no skolu, gan uzņēmumu vides, tā ir iespēja progresīviem skolu direktoriem sadarboties ar domubiedriem un gūt atbalstu, vadot pārmaiņu procesus skolā.

"Direktoru kluba" biedri tiekas vidēji trīs reizes semestrī uz pilnu dienas semināru, kas notiek "Swedbank" centrālajā ēkā. "Direktoru kluba" pirmā tikšanās notika 2012.gada 12.janvārī un šai grupai turpinās jau otrais mācību gads. Pirmā "Direktoru kluba" cikla noslēgums plānots 2013. gada aprīlī, kad direktori prezentēs skolā veiktās pārmaiņas.


Lai piedalītos "Direktoru klubā", dalībniekiem bija jāizvirza konkrēta pārmaiņu iniciatīva, ko viņi īstenos savā skolā, lai uzlabotu mācību vidi skolēniem. Katrā tikšanās reizē "Swedbank" vai citi "Direktoru kluba" partneri direktoriem vada vairākas nodarbības, daloties uzņēmumu pieredzē par organizāciju un personāla vadību, informācijas tehnoloģiju risinājumiem un tamlīdzīgi. Pārējo semināra laiku dalībnieki strādā mācīšanās grupās, plānojot, kā viņi nodarbībās dzirdēto varētu izmantot skolā, kā arī daloties pieredzē ar kolēģiem par savas pārmaiņu iniciatīvas ieviešanu.

"Direktoru kluba" saturu plāno un mācīšanās grupas vada "Iespējamās misijas" komanda. "Direktoru kluba" tikšanās starplaikā, dalībnieki sazinās elektroniski, kā arī pēc savas iniciatīvas uzsākuši jaunas aktivitātes - interesentu vizītes skolās - direktori mazās grupās brauc viens pie otra uz skolu pieredzes apmaiņā, ir izveidojuši darba grupu, lai apspriestu direktoru darba kvalitātes vērtēšanas kritērijus.

Kā jebkurā uzņēmumā arī skolā mērķu sasniegšanā būtisks ir ieguldījums darbiniekos, viņu izaugsmē un attīstībā. Cilvēkkapitālam ir nozīmīga loma jebkuras organizācijas attīstībā un konkurētspējā. Tādēļ bez "Swedbank" ar savu organizāciju un personāla vadības pieredzi "Direktoru klubā" iesaistās arī citi uzņēmumi - "Statoil", "Ernst&Young", "GlaxoSmithKline" un citi.

Par konkursu

Konkursu "Zelta monēta 2013" šogad pirmo reizi rīko "Latvijas Komercbanku asociācija" (LKA) un tā mērķis ir gan apkopot, gan izcelt banku labāko praksi, popularizēt banku jaunākos un klientiem noderīgākos produktus un pakalpojumus, kā arī veicināt jaunu šādu produktu radīšanu, izmantojot visas mūsdienīgās tehnoloģijas un risinājumus.

No 1.februāra līdz 14.februārim portālos "Delfi" norit balsojums par 11 žūrijas izvēlētajiem finālistiem, kurā tiks noskaidrots "Klientu balvas" ieguvējs. Balso šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!