Foto: Publicitātes foto
Raugoties uz pandēmijas radīto krīzes ietekmi sporta jomā, katram tā asociējas ar kaut ko nedaudz citu. Piemēram, vieniem tā ir dažādu futbola turnīru atcelšana, citi to asociē ar Pasaules čempionāta hokejā atcelšanu. Vēl daudzi krīzi sportā visspilgtāk saista ar to, ka viņu bērniem ir ierobežota piekļuve sporta treniņiem, nometnēm, vai tie šobrīd tiek organizēti pavisam savādāk nekā iepriekš.

Līdzīgi kā visā pasaulē, arī pie mums sportā ir iestājusies dīkstāve, radot nelabvēlīgus apstākļus nozares stabilitātei. Taču, ja pasaulē sporta nozare ir lielā mērā atkarīga no tādiem finansējuma avotiem kā spēļu dienu ienākumi, sponsoru sniegtais finansējums un spēļu translācijas TV, tad Latvijā sporta nozares finansējuma modelis ir atšķirīgs, un liela loma tajā ir valsts sniegtajam atbalstam.

Vienlaikus Latvijas sabiedrība, kurai ir izšķiroša loma valsts ekonomikā, ir saskārusies ar izolāciju, paaugstinātu stresu, vīrusa raisītajiem veselības riskiem u.c. izaicinājumiem, kas līdz šim mūs ir apdraudējuši ievērojami mazāk vai nav bijuši pazīstami pavisam. Vēl jo vairāk – jaunais dzīvesveids ir būtiski ietekmējis arī iedzīvotāju fizisko aktivitāti.

Kā sporta nozare var padziļināt attiecības ar valsti, radot abpusējus ieguvumus? Kāpēc sporta nozare Latvijā būtu jāpiesaista sabiedrības veselībai un ar to saistīto problēmu risināšanai? Kā tas var palīdzēt veicināt sporta ekonomisko vērtību?

Par šiem un daudziem citiem jautājumiem mobilo sakaru operatora BITE atbalstītā tiešsaistes pasākumu cikla "PALIEC MĀJĀS – PALIEC CILVĒKS!" konferences "EKONOMIKA. IZAICINĀJUMI." video ierakstā stāsta Kaspars Gorkšs, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas izpilddirektors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!