Foto: Publicitātes foto
Ģimenes ar trīs vai vairāk bērniem turpmāk "Luminor" bankā var pieteikties "Altum" jaunās atbalsta programmas "Balsts" subsīdijai. Finanšu atbalstu mājokļa iegādei var saņemt no 8000 eiro līdz 12000 eiro, un ģimenēm šī subsīdija nebūs jāatmaksā.

"Luminor" bankas dati rāda, ka visbiežāk mājokļus iegādājas daudzbērnu ģimenes, kurās ir trīs bērni un kopējie mājsaimniecības ienākumi ir vidēji ap 3000 eiro. Daudzbērnu ģimenes visbiežāk izvēlas mājokļus ar platību ap 120 m2, un lielākoties (60%) tās ir privātmājas, kam seko trīs vai četru istabu dzīvokļi. 75% no šīm ģimenēm mājokli iegādājas Rīgā vai Pierīgā, un vidējā mājokļa pirkuma summa ir 120 000 eiro.

Pieejamās "Altum" subsīdijas apmērs ir atkarīgs no bērnu skaita un izvēlētā mājokļa: ja ģimenē ir trīs bērni (vai divi bērni un iestājusies grūtniecība), tad subsīdija ir 8000 eiro; ja šāda ģimene iegādājas gandrīz nulles enerģijas ēku, tad tā var saņemt 10000 eiro subsīdiju. Savukārt, ja ģimenē ir vairāk nekā trīs bērni (vai trīs bērni un iestājusies grūtniecība) un tiek iegādāts gandrīz nulles enerģijas mājoklis, tad ir iespēja saņemt maksimālo subsīdiju 12000 eiro apmērā.

Jāņem vērā, ka uz šo "Altum" subsīdiju var pretendēt tad, ja vidējie bruto ienākumi uz vienu ģimenes locekli pēdējā gada laikā nepārsniedz 17 tūkstošus eiro un aizņēmējam nepieder cita dzīvojamā telpa. Subsīdiju var saņemt vienu reizi, un tās maksimālais apmērs nedrīkst pārsniegt pusi no mājokļa iegādes vai būvniecības darījuma summas kā arī darījuma summa nevar pārsniegt 250 000 eiro.

Lai uzzinātu vairāk, ieskaties šeit vai piesakies konsultācijai pie mūsu Mājokļa centra ekspertiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!