Foto: Publicitātes foto.
Nekustamā īpašuma iegāde vai pārdošana lielākajai daļai cilvēku ir dzīves lielākais finanšu lēmums, tādēļ pirms tam ieteicams pārliecināties par tirgus tendencēm un vidējo cenu, lai lieki nepārmaksātu. Arī situācijās, kad lēmumu par nekustamā īpašuma iegādi pieņemts emocionāli, jo “Tas ir mans sapņu mājoklis!”, noteikti ir jāizvērtē darījuma atbilstība tirgus situācijai.

Pētot tikai darījumu datus, ir grūti salīdzināt īpašumus, jo nav iespējams redzēt īpašuma bildes, tāpat kā, pētot tikai sludinājumus, nav iespējams pārliecināties, ka par tādu cenu darījumi tiešām notiek. Lai risinātu šo problēmu, ir izveidota Cenu Banka – nekustamā īpašuma tirgus analīzes rīks, darījumu un sludinājumu datu bāze. Tajā ir apkopoti zemesgrāmatā reģistrēti darījumi visā Latvijā. Cenu Bankā var uzzināt kādi darījumi ir notikuši Tevis izvēlētajā mājā un tuvākajā apkārtnē. Šie dati palīdzēs noteikt nekustamā īpašuma īsto tirgus vērtību.

Cenubanka.lv ir neatņemama nekustamā īpašuma tirgus sastāvdaļa, ko 10 gadu garumā ikdienā lieto un ir atzinīgi novērtējuši nozares profesionāļi (vērtētāji, bankas, attīstītāji, brokeri) un arvien vairāk privātpersonas. Portālā var apskatīt vairāk nekā 1,3 miljonus sludinājumus (ar sludinājuma informāciju un attēliem) un 400 tūkstošus Zemesgrāmatā reģistrētus darījumus visā Latvijā. Turklāt vairāk kā pusei darījumu ir piemeklēts sludinājums ar bildēm, kas ļauj iepazīties ar pārdoto objektu un precīzāk izvērtēt darījuma apstākļus.

Īpašs piedāvājums Luminor Mājokļa centra apmeklētājiem – bezmaksas cenubanka.lv iepazīšanās sesija. Kā saņemt pieeju, uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!