Foto: Shutterstock
2020. gadā mājas ir kļuvušas par nozīmīgāko mūsu dzīves sastāvdaļu. Mājās pavadām vairāk laika nekā jebkad agrāk, un tas atspoguļojas arī interjerā. Šogad modē dabīgas krāsas, vienkāršais un funkcionālais – viss, kas liek mums justies labi un ērti.

Mierīgas un nomierinošas krāsas

Kad pasaulē valda haoss, mājās gribas justies kā miera ostā. Šoruden interjerā dominē dabīgas un siltas krāsas, kā arī zemes toņi – viss, kas nomierina prātu un uzlabo garastāvokli.

Dabīgi balts un rozā

shutterstock
Tumšais un garais rudens ir laiks, kad novērtējam visu silto, gaišo un maigo. Ar labu grāmatu ieritināties dabīgi rozā pledā uz piena baltuma atpūtas krēsla – rudens idille!

Sinepju krāsa


Ja rudens tev asociējas ar priecīgu atvasaras sauli un neaprakstāmi skaistajām rudens lapu krāsām, šajā sezonā ienes tās savā interjerā. Sinepju krāsas spilveni, lustra vai paklājiņš būs moderns akcents jebkurā telpā.

Maigi violets


Šosezon interjera modes tendenču diktētāji izvēlējušies maigi violeto kā centrālo krāsu gan virtuvēm, gan vannas istabām. Maigi violetā krāsa ir ne tikai skaista, bet arī praktiska – uz tās netīrumi ir grūti pamanāmi.

Zemes toņi


Savukārt modīgākās guļamistabas šosezon tiek tērptas zemes toņos – no gaiši pelēkiem laukakmens krāsas aizkariem līdz bagātīgi tumši brūnam paklājam.

Vienkāršība un atmiņas ar agrāko

Nesarežģītas formas turpina uzvaras gājienu, taču šogad tā vien šķiet, ka modē ir kavēties atmiņās – gan par bērnībā laukos pavadītajām vasarām, gan par vēl nesenāku pagātni, kad varējām ceļot bez jebkādiem ierobežojumiem.

Vienkārši, robusti elementi


Optiskās spēles interjerā ir vienmēr aktuālas, tāpēc arī šoruden modes katalogos redzam ģeometriju. Vienkāršu, robustu elementu kombinācijas jebkurā mājokļa telpā piešķir dzīvīgumu un stilu.

Vintage elementi vecmāmiņas gaumē


Kavējoties atmiņās par skaistajām vasarām, kas pavadītas laukos – vecmāmiņas mīļākās "izcakotās" tapetes 2020. gadā ienes īpašu greznību gan dzīvojamajās istabās, gan guļamistabās.

Laukos bēniņos aizmirstās mēbeles


Šoruden (un vienmēr!) modē ir ilgstpējīga domāšana, rūpes par planētu un stils. Labā ziņa – tas ir vienkārši un izdevīgi: tā vietā, lai pirktu ko jaunu, varbūt laukos ir kāda aizmirsta mēbele, kam var piešķirt otro elpu?

Atmiņās par ceļojumiem


2020. gads daudziem lika "iepauzēt" savu tik iemīļoto hobiju – ceļošanu. Likumsakarīgi, ka tas atspoguļojas interjera tendencēs. Šosezon modes virsotnē ir etniski raksti, aizjūru dekorācijas un eksotiskas gleznas.

Manas mājas – mana pils...

...mana dzīvesvieta, un arī darba vieta, mācību vieta, atpūtas vieta un izklaides vieta! Šoruden vēl svarīgāk nekā agrāk ir iekārtot savās mājās visu dzīvei nepieciešamo – gan darbam, gan atpūtai.

Mini mājas birojs darbam vai mācībām


2020. gads, šķiet, uz visiem laikiem ir izmainījis to, kā strādājam. Jaunākās interjera tendences nav iedomājamas bez īpaši atvēlētas vietas vai pat veselas telpas mājoklī, kas īpaši iekārtota darbam – protams, sezonas aktuālajās krāsās!

Ērts atpūtas stūrītis


Lai varētu produktīvi strādāt, ir labi jāatpūšas, un arī tas jādara ar stilu. Smelies iedvesmu no sezonas krāsām un iekārto nelielu stūrīti, kurā dators nav atļauts un vārds "darbs" tiek aizmirsts.

Ziemas dārzs


Telpaugi ir modē vienmēr, taču šoruden modernākās viesistabas lepojas īpaši krāšņām zaļo augu kolekcijām. Labā ziņa ir tā, ka tev nemaz nav jābūt prasmīgam dārzkopim – piemēram, kaktusveidīgo augu jeb sukulentu kopšana prasa gaužām maz pūļu, taču tie izskatās lieliski!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!